maanantai 5. syyskuuta 2016

Aku "mini-hulk" Laakkonen


Meidokanin Aku “Age” Laakkonen on helsinkiläinen nuori lupaus, joka tulee aina treeneihin, satoi tai paistoi. Ahkeruus on tuonut myös menestystä, sillä Aku voitti miesten European Cupin 18-vuotiaana (2015) ja edustaa tänä vuonna Suomea alle 21-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Siviilielämässä 1997 syntynyt Aku on hyväntahtoinen ja huumorintajuinen, mutta kisatatameilla Aku ei anna armoa.

Aku “Age” asuu vielä vanhempiensa luona Ruoholahdessa (Agestanissa), mutta muutto omaan kotiin on suunnitelmissa lukion jälkeen. Pesukonetta ei tarvitse kämppään hankkia, koska konservatiivisena miehenä Aku kantaa pyykkilautaa aina mukanaan.


Kuka on pahin kotimainen vastustaja? (Ottelet kotimaassa kahdessa eri sarjassa, joten kerro molemmista sarjoista)
-73 on monia, joita en ole kohdannut, mutta pahimmiksi nimeäisin Artur Tvaurin, Eetu Laamasen ja Arttu Määtän.
-81 kovimmat vastukset ovat Klaus Verlin, Oskari Mäkinen ja Petteri Sulander.

Kuka on pahin ulkomainen vastustaja?
-73-kiloisissa pahimmiksi olettaisin Georgian Giorgi Katsiashvilin sekä Azerbaidjanin Hidayat Heydarovin. Kasiykkösissä en ulkomailla ottele.

Huhujen mukaan sinua ei voi kuristaa. Ainakin allekirjoittanut on saanut käden lähes täydellisesti kurkulle treeneissä, mutta tilanne on melkein aina rauennut allekirjoittaneen forkun hyytymiseen. Onko sinua koskaan voitettu kuristuksella?
Mieleeni tulee kolme tapausta, kaksi kertaa SM-kisoissa kohtalaisen tärkeässä paikassa, kuten monet varmaan muistavatkin. Kolmannen kerran antauduin Espanjan Eurooppa cupissa.

Koska sinut tunnetaan fyysisesti vahvana judokana, niin kerro punttituloksistasi.
Entäpä kuntopuoli, väsyvätkö isot lihakset nopeasti?
Normikyykky ennätystä en ole kokeillut, mutta etukyykky enkkani on 165 kiloa. Penkkimaksimi on 145 kiloa ja rinnalleveto 125 kiloa. Kuntopuolella en usko, että isoista hanskoista koituisi mitään haittaa, mutta isot jalat taas tuovat vain lisää painoa ja väsyvät nopeasti.

Juoksukunto ei toki korreloi täydellisesti judokunnon kanssa, mutta paljonko juokset coopperissa?
Paras cooper tulokseni on 3050 metriä.

Kuka sinua valmentaa?
Esa Korkia-aho sekä Heikki "Hessu" Arpiainen.

Mitä pidät heikkouksinasi judossa? Entä vahvuuksinasi?
Heikkouksiani ovat räjähtävyyden puute, huono taktinen silmä sekä kilpailuihin valmistautuminen. Jotkut voisivat myös mainita tähän huonon liikkuvuuden, mutta itse pidän sitä vahvuutena. Vahvuuksiini kuuluvat yksinkertaiset ja hyvät tekniikat ja hyvä kisapää.

Kerro paras muisto judosta.
Semifinaalivoitto Bremen Mastersissa 2012 sekä ensimmäinen European cup mitali.

Miten diabetes vaikuttaa harjoitteluusi? Vaikeuttaako se painonpudotusta kilpailuja varten?
Diabetes tasapainottaa elämää, koska säännöllinen pistäminen pitää samat rutiinit yllä joka päivä. Itse harjoituksia se hieman vaikeuttaa, koska verensokereiden pitäminen sopivalla tasolla on hankalaa. Ainakaan itse en ole huomannut sen vaikeuttavan painon pudotusta.

Mikä on judourasi tavoite?
Miesten arvokisamitali.

 


Muut harrastukset?
Uhkapelit

Kuinka paljon harjoittelet viikossa?
Yhteensä kymmenen ns. vakituista harjoitusta viikossa plus pyöräilyt harjoituksiin sekä omatoimiset palauttavat harjoitukset.

Mikä on lempiharjoituksesi?
Randori hyvällä meiningillä tietenkin sekä lämmittelyjalkapallo.

Miten harjoitteluolosuhteita toivoisit parannettavan vai ovatko ne jo täydelliset?
Pääkaupunkiseudulla harjoitusvastustajia kyllä riittää, eikä harjottelutiloissakaan ole valittamista, mutta teipit voisi järjestävä seura salille sponsoroida Sanotaanko että melkein täydelliset.

Parhaat saavutukset?
Bremen Masters hopea 2012, Kaunasin eju cupin hopea 2015, Tampereen eju cupin voitto 2015 sekä la corunan european cup pronssi.

Tampere European Cup 2015. Lähde: http://www.eju.net/Loppusanat:
Hyvä, että te yritätte edistää judon mainetta ihan oikeana kamppailulajina, sillä sitä se onkin. Judo ei saa sille kuuluvaa arvostusta Suomessa, joka mielestäni johtuu siitä, että judoa mainostetaan "kaikilla on hauskaa meiningillä" ja tämä saattaa luoda ulkopuolisille jotenkin nössön kuvan judosta.Hansokun kanssa yhteistyössä kamppailutarvikeliike:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti