perjantai 21. lokakuuta 2016

Tampereen halutuimmat poikamiehet - Klaus Verlin ja Eemeli Kangasmäki

Toimitus haastattelee tällä kertaa Pajulahden judopojat, eli Mika Mukkulan valmennettavat Klaus “Kaus” Verlin ja Eemeli Kangasmäki joutuvat vastailemaan kysymyksiin.  Huhu kertoo, että Klaus ja Eemeli eivät ole Suomen parhaita pelkästään judossa, siksi tituleeraamme heitä Tampereen halutuimmat poikamiehet -arvonimellä.  


Klaus, Eemeli ja valmentaja Mika


Verlinin judoura on ollut nousujohteinen; SM-kilpailusta Verlin on tuonut kotiin B-junnuista 2 pronssia, A-junnuista 3 hopeaa ja kullan, aikuisista pronssin ja 2 kultaa. Verlin otti ensimmäisen SM-mitalinsa painoluokasta -66kg (2009), mutta on siirtynyt aikuisten ikäluokassa tosimiesten sarjaan -81kg. Kysyttäessä pahimpia kotimaisia vastustajia, Klaus mainitsee Matias Holopaisen ja Petteri Sulanderin. Mutta muistuttaa, että myös nuoria haastajia kuten Oskari Mäkinen ja Aku Laakkonen on syytä varoa!


Kangasmäellä on puolestaan jokaisesta ikäluokasta pronssi ja kulta A-junnuista sekä aikuisista. Kangasmäki kasvoi nykyisiin mittoihinsa jo nuorena, kaikki merkittävät saavutukset pienempi Pajulahden judopojista  onkin kerännyt alle 66kg painoluokasta. Tosin 2015 joukkue SM-kilpailuissa sattuneen traagisen polvivamman jälkeen  (Katso Kangasmäen loukkaantuminen kohdasta 2:55 https://www.youtube.com/watch?v=Y7YT2QpirJw )
Kangasmäki on siirtynyt sarjaan -73kg. Eemeli ei osaa varmasti sanoa kuka on tämän hetken pahin kotimainen vastustaja koska ei ole otellut pitkään aikaan, mutta päätyy lopulta lähettämään terveiset Arttu Määtälle.


Lempinimi “Kaus” juontaa juurensa Judolehden painovirheeseen lehden etusivulla, jossa “Klaus Verlin” oli painovirheestä johtuen “Kaus Verlin”

Normaalipaino?
Klaus: Vaihtelee 83-85kg välillä.
Eemeli: Painoni on tällä hetkellä noin 77kg eli helposti vielä -66 miehiä.


Punttitulokset?
Klaus: Penkki 125kg, rinnalleveto 120kg, kyykky 165kg ja vetopenkki 110kg
Eemeli: Punttitulokseni eivät ole mitään ihan mahottoman kovia.. Mutta tässä nyt muutamia: penkki noin 100kg, penkkiveto 105kg ja rinnalleveto 112,5kg.


Mikä on parasta judossa?
Klaus: Parasta judossa on kyllä se kamppaileminen ja että saa mähistä päivästä toiseen ja yrittää pistää porukkaa selälleen.
Eemeli: Voittaminen ja kamppaileminen.


Mikä vituttaa judossa?
Klaus: Varsinaisesti judossa ei vituta muuta kun kisoissa häviäminen. Kyllä se harmittaa kanssa ettei jalkoihin saa enään käydä.
Eemeli: Loukkaantumiset ja ehdottomasti painon pudottaminen

Kerro paras muisto judosta.
Klaus: Vaikea valita parasta muistoa, mutta hienoimpia kokemuksia on kyllä ollut sotilaiden MM-kisat Kazhakstanissa ja Tokion grand slamin -leiri jonka päälle tokio-camppi.
Eemeli: Ehkä aikuisten SM-kulta 2015 ja arvokisaedustus.


Ville Korkeilan kanssa käydyn tasaväkisen finaalin jälkeen Eemeli tuulettaa SM-kultaa 2015


Mikä on judourasi tavoite?
Klaus: Arvokisamitali ja olympialaiset 2020.
Eemeli: Saada polvi siihen kuntoon että voisi harjoitella kunnolla!


Minkälaisia harjoitteita teet kehittyäksesi ja kuinka paljon?
Klaus: Judoa, punttia ja lenkkiä se viikko sisältää paljon, mutta kyllä ne huoltavat harjoitukset melkein tärkeimpiä on ehjänä pysymisen kannalta.
Eemeli: Tällä hetkellä harjoittelen täysin polven ehdoilla. Judoa en ole voinut ottaa nyt pariin kuukauteen ollenkaan. Mutta punttia ja muita fysiikkaharjoitteita sitten sen verran mitä polvi tykkää.


Kävit toisen haastateltavan kanssa koulua aikoinaan Pajulahdessa. Kerro millaista koulunkäynti ja asuminen siellä oli?
Klaus: Koulunkäynti oli vähän niin ja näin jos treeneiltä ja pleikkarin pelaamiselta kerkes. Mutta asuminen oli leppoista ja helppoa.
Eemeli: Pajulahdessa oleminen oli erittäin huoletonta aikaa. Siellä sai elää todellista urheilijan elämää, joka saattoi hienokseltaan paistaa myös koulumenestyksessä.

Mistä sait idean muuttaa Tampereelle?
Klaus: Lahdessa alkoi väki olemaan sen verran pientä, niin jonnekin sieltä piti lähteä. Tampereella pyörii treenit sen verran organisoidusti ja vastusta löytyy, niin näin hyvänä ideana suunnata tänne.
Eemeli:  Klaus sai ajatuksen ja minä muutin perässä!


Asutte, treenaatte ja juhlitte yhdessä. Eikö toisen naama koskaan kyllästytä?
Klaus: Noo kyllä se toisen naama välillä kyllästyttää, varsinkin jos Eemeli ei ole pyykkiä jaksanut pestä ja kävelee mun bokserit jalassa vastaan.. mutta kaikilla on niitä hyviä ja huonoja aikoja.
Eemeli: Kyllä se päivittäin kyllästyttää, mutta eikös kaikissa pitkissä (ystävyys) suhteissa tule myös niitä huonoja päiviä


Lempijudoka/judoidoli?
Klaus: Kyllä se suosikkina on tällä hetkellä Georgian laatikko, Beka
Eemeli: Elias körkkö! Ja Tsagaanbaattar!


Kysymme vielä sinulta Klaus:


Mainitsimmekin, että judourasi on ollut nousujohteinen. Kerro miksi olet alkanut pärjäämään paremmin tullessasi vanhemmaksi?
Klaus: Varmaan johtuu siitä että kokemusta ja varmuutta tullut tekemiseen. Tietenki fysiikka ja tekniikkakin kehittynyt suunnitelmallisen harjoittelun myötä.


Mitä vahvuuksia ja heikkouksia näet ystäväsi Eemelin judossa?
Klaus: Vahvuuksia eemelillä on sylitilanteet ja röyhkeys. Heikkouksia Eemelillä polvi.

Kysymme vielä sinulta Eemeli:


Mikä on nykykuntosi? Vaivaako polvivamma yhä?
Eemeli: Polvi vaivaa yhä aika paljon! Siellä ei pitäisi olla mitään rikki tällä hetkellä mutta rasitusta se ei juurikaan kestä.


Mitä vahvuuksia ja heikkouksia näet ystäväsi Klausin judossa?
Eemeli: Klaussin vahvuutena pidän ehdottomasti hyvää kuntoa ja matsipäätä ja vahvaa kahva otetta! Parannettavaa on ehkä monipuolisuudessa tekniikan osalta! Toki sekin on mennyt jo eteenpäin mielestäni.
Hansokun kanssa yhteistyössä kamppailutarvikeliike:

Hansokun kanssa yhteistyössä pientukijana:
Tiilaa uheiluteipit, kylmägeelit yms. alennuskupongilla “hansoku”. Saat 10% alennusta ja samalla jokainen alennuskupongilla tilattu tuote tukee Hansokun toimintaa!

10% alennus normaalihintaisista tuotteista aktivointikoodilla "hansoku" www.aminoporssi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti