keskiviikko 26. lokakuuta 2016

TJ-blogi - Muutama huomio

Kirjoituksen otsikko “TJ-blogi” (toimitusjohtajan blogi) viittaa Judoliiton PJ-blogiin niin kuin joku ehkä arvasikin. TJ siksi, että onhan TJ vielä coolimpi kuin PJ. Leikki leikkinä. En lähde rankkaamaan Judoliiton puheenjohtajia, mutta sen sanon, että nyt on ainakin näillä näkymin toimituksen mielestä hyvä mies virassa.

Julkaisimme aikasemmin Hansokussa tekstin, jossa esittelimme ehdotuksia judon suosion parantamiseksi Suomessa. Ehdottamiamme asioita käytiin läpi PJ-blogissa, judo suomi24 -keskustelupalstalla ja Facebookissa. Esimerkiksi SM-kilpailuihinhan ehdotimme rahapalkintoa, joka kerättäisiin judon harrastajilta vuosimaksun yhteydessä. Jossain edellä mainituista paikoista siihen todettiin, etteivät harrastajat/harrastajien vanhemmat ole valmiita maksamaan yhtä euroa lisää judon harrastamisesta vuodessa rahoittaakseen huippujen uraa. Surullista jos näin on ja homma kaatuu siihen. Todettakoon tähän vielä, että ihmiset joutuvat jo nyt Suomessa valtion ja Judolitonkin tasolla tukemaan rahallisesti asioita mitä eivät halua tukea. Epäiltiin myös, etteivät 300-800 euron palkinnot houkuttele ketään. Itse ainakin huomasin tässä pari viikkoa takaperin osallistuneeni Kerava Shiain painoluokattomaan sarjaan, juuri rahapalkinnon eli 100 euron lahjakortin toivossa. Jos olisi luvattu 200 euron lahjakortti, niin olisin ehkä harkinnut norjalaisen huulirasvankin käyttöä.

Anyway, on myös ilmaisia ja helppoja keinoja nostattaa judon näkyvyyttä, erityisesti Facebook on siihen oiva paikka; kuka tahansa FB-tilin omaava voi kantaa kortensa kekoon. Puhun nyt siis tykkäämisestä ja jakamisesta. Facebookissa eteeni pomppaa koko ajan esimerkiksi BJJ-aiheisia juttuja, uskon, että monen muunkin. BJJ:ssä on kollektiivisesti tajuttu, että esillä olo tuo hyvää. Esittäisinkin nyt seuraavaa teille, jotka luette Hansokun ja Judoliiton uutisia: Kun juttu on sellainen, että toivoisitte jonkun muun lukevan sen, niin painakaa rohkeasti “tykkää” tai “jaa”. Hansokun osalta täytyy sanoa, että moni tekee näin ja iso kiitos siitä, on paljon mielekkäämpää kirjoitella kun saa tykkäyksiä, jakoja ja lukukertoja omille jutuilleen. Mutta ennen kaikkea, hyvät judoaiheiset jutut ovat tykkääjän kannalta ilmaista markkinointia, jotka kohottavat meidän jokaisen statusta judon harrastajina. Tähän voisi soveltaa samaa kuin muihinkin medioihin. Ei jokaisesta Hesarin uutisesta tarvitse olla samaa mieltä, mutta silloin kun on, niin kannattaa “tykätä” tai “jakaa” edistääkseen omaa agendaansa.

Koska tekstin otsikoksi tuli laitettua  “TJ-blogi - muutamia huomiota”, niin on varmaa syytä vielä keksiä jotain. No, yksi juttu tulee mieleen. Arvostakaa, tai ainakin sietäkää kaikkia judon harrastajia. Pähkinän kuoressa: dojon vuokra on kivempi maksaa kolmistaan kuin yksin. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö kukin saa arvostella sitä kenelle näkyvyys tai rahat annetaan, mutta edellä mainittu on kuitenkin hyvä pitää mielessä kun puuhaa. Omasta mielestäni parhaille kilpaurheilijoille tulisi antaa enemmän molempia, sillä urheiluidolit on se juttu millä saadaan massa mukaan.

Ps. Niille jotka kyselee kumpi meistä kirjoittaa, niin vastaus on, että molemmat. Tässä tekstissä Tommin käden jälki näkyy vain oivalluksena vaihtaa “anaboliset steroidit”  “norjalaiseen huulirasvaan”.

-Petteri

Hansokun kanssa yhteistyössä kamppailutarvikeliike:

Hansokun kanssa yhteistyössä pientukijana:
Tiilaa uheiluteipit, kylmägeelit yms. alennuskupongilla “hansoku”. Saat 10% alennusta ja samalla jokainen alennuskupongilla tilattu tuote tukee Hansokun toimintaa!

10% alennus normaalihintaisista tuotteista aktivointikoodilla "hansoku" www.aminoporssi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti