sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Games of the XXXI Olympiad - Rio de Janeiro

28.kesäolympialaiset järjestetään Brasilian Rio De Janeirossa 5-21.8.2016. Judon osalta kilpailut alkavat 6.8 sarjoilla 48&60kg. Olympialaiset ovat tapahtumana jokaisen judokan suuri unelma. Vaikka maailmanmestaruuskilpailuissa taso saattaa olla jopa kovempi, on olympiakulta judomaailman tavoitellun meriitti. Maailmanmestaruus jaetaan vuosittain, olympiakulta joka neljäs.

Olympiakarsinta on ollut tiukempi kuin... Teddy Riner 170cm judopukuun iskettynä ja moni vanha mestari on pudonnut kyydistä. Esimerkiksi kaksinkertainen maailmanmestari ja hallitseva olympiavoittaja Kim Jae-Bum ei selviytynyt Korean joukkueeseen. Suomen maajoukkueesta olympialaisiin on itsensä taistellut lopulta vain yksi henkilö, 8-kertainen suomenmestari Juho Reinvall, 27 vuotta. Toimitus pitää Juhon valttikortteina vahvoja seoinage heittoja ja rautaista fysiikkaa. Toivotamme Juholle kovasti onnea kilpailuihin! 60-kilon sarjassa ottelevan Juhon otteita päästään seuraamaan heti lauantaina 6.8 kello 16.00 alkaen.


Tarkempaa tietoa kilpailuiden aikatauluista löytyy Euroopan Judo Unionin sivuilta (http://www.eju.net/how-to-watch-olympic-games-4543)

Tilastoja

Ennen kilpailuiden alkamista on myös mielenkiintoista tutkia tilastoja. Vaikka kahden vahvimman maanosan Euroopan ja erityisesti Aasian voisi olettaa dominvoivan kisoja, osoittavat tilastot että kotikilpailuissaan 2000-luvulla Etelä-Amerikka on pystynyt kahmimaan lähes kolmanneksen miesten sarjavoitoista. (Kuva suurenee sitä klikkaamalla)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti