perjantai 10. marraskuuta 2017

Avoimen MM-Kilpailut 2017! Kuka haastaa Teddy Rinerin?

THE HYPE IS REAL
Lauantaina ja sunnuntaina järjestettävät avoimen painoluokan maailmanmestaruuskilpailut ovat ensimmäiset lajiaan sitten vuoden 2011. Palkintorahaa kilpailuissa jaetaan hulppeat 500 000 euroa. Kilpailut käydään yhdellä matolla, joten jokainen ottelu saa yleisön jakamattoman huomion. Ja mitä otteluita kilpailuissa onkaan tarjolla! Yksi kysymys on jälleen ylitse muiden. Kuka voi haastaa Teddy Rinerin? Listasimme alle Teddyn mahdollisia haastajia, ja muita kilpailuissa seurattavia ottelijoita.
Kilpailut televisioidaan tuttuun tapaan osoitteessa www.ippon.org ja ottelut alkavat kello 12.00 Suomen aikaa.

Guram Tushishvili (GEO)
Tämä ottelu on se jonka jokainen judomaailmassa haluaa nähdä. Elokuisissa MM-kilpailuissa Tushshivili vei Rinerin jatkoajalle asti ja onnistui jopa pyyhkäisemään ranskalaiselta jalat alta lähes pisteiden arvoisesti. Lopulta Rinerin sumigaeshi päätti ottelun ranskalaisen hyväksi. Marokon Marrakeshissa Tushishvilin tätyykin olla Rinerin suurin haastaja. Raivokas georgialainen on nyt kokenut Rinerin vahvuuden ottelussa, eikä Tushishviliä enää yllätetä. Toisaalta myös Rinerillä on ollut aikaa valmistautua uusintakohtaamiseen, ja Ranskan leirissä taktiikat on varmasti hiottu sellaiseen kuntoon ettei vahinkoja pääse tapahtumaan.

EJU/Di Feliciantonia

Cyrille Maret (FRA)
Eräs erittäin kiinnostava haastaja on Rinerin maanmies Cyrille Maret. Normaalisti alle 100kg sarjassa otteleva Maret otteli vakuuttavasti kultaa Abu Dhabin Grand Slamissa +100kg sarjassa. Ranskalainen liikkuu huomattavasti paremmin kuin kukaan +100kg sarjan ottelijoista. Juuri liike on se mikä monesti aiheuttaa Rinerille ongelmia. Vuoden 2014 Ranskan mestaruuskilpailuiden finaalissa Maret pisti Rinerin jo ahtaalle. Kevyempi ranskalainen on myös erittäin taitava mattojudoka.

Or Sasson (ISR)
Vuoden 2016 olympiasemifinaalissa historia oli lähellä muuttua. Räjähtävä Sasson puikkasi Rinerin jalkojen väliin sodella ja oli todella lähellä heittää ranskalaisen. Kierto jäi kuitenkin puutteelliseksi ja lopulta israelin keskittymisen herpaantuminen päätti semifinaalin Rinerille. Atleettinen Sasson on Rinerille lähes samanlainen uhka kuin Tushishvili. Israeli on georgialaista ehkä hieman vahvempi, mutta ei aivan yhtä raivokas. Silti yksi mielenkiintoisimpia otteluita olisi Riner vs Sasson uusintaottelu. 
haaritz.com


Levani Matiashvili (GEO)
Toinen sarjan neljästä georgialaisesta, Levani Matiashvili, on myös vaarallinen ottelija. Matiashvili on juuttunut georgiassa kolmosmiehen rooliin, mutta avoimen MM-kilpailuissa on mahdollisuus suuryllätykseen. Ottelutyyliltään Matiashvili on täysin peloton. Vuoden 2016 EM-kilpailuissa Matiashvili hyökkäsi Rinerin kimppuun ennennäkemättömällä raivolla, ja hetkellisesti näytti jopa uhkaavan ranskalaista. Georgialainen temperamentti ja turhautuminen kuitenkin johtivat ottelun ratkaisevaan typerään virheeseen, kun hän käänsi ranskalaiselle selkänsä. Jos Matiashvilin pää pysyy mukana, pystyy hän ainakin häiritsemään Rineriä.

Toma Nikiforov (BEL)
Alle 100kg sarjassa normaalisti otteleva belgialainen on varsinkin matossa erittäin vahva judoka. Vaikkei voima ehkä riitäkään +100kg sarjassa pystyotteluun, on Nikiforovin kanssa oltava tarkkana matossa. Belgialainen jatkaa mattoon erittäin terävästi ja raivokkaasti. Kun Nikiforovin kädet kietoutuvat vastustajan kaulan ympärille, ei parinkymmenen kilon painoetu pelasta.

Stephan Hegyi (AUS)
Itävallan Hegyi on vasta toisen vuoden a-juniori. Vaikka itävaltalaisesta tuskin onkaan voittajaehdokkaaksi näytti nuorukainen Zagrebin GP-hopealla mihin pystyy. Toinen asia minkä Zagrebin GP opetti on se, että Hegyin jatkuvasti hyökkäävä ottelutyyli on ärsyttävä monelle +100kg ottelijalle, jopa Rinerille. Zagrebin finaali näyttikin juuri sen, mitä muiden, kokeneempien ottelijoiden on tehtävä Rineriä vastaan. Hyökättävä jatkuvasti.

Henk Grol (NED)
Vuoden 2016 alle 100kg euroopanmestari ja kaksinkertainen olympiapronssimitalisti Henk Grol ei ole polvivamman vuoksi otellut vuonna 2016. Grol on kuitenkin mukana Marokossa. Voimiltaan hollantilainen on varmasti vahvempi kuin moni ylemmän painoluokan ottelija. Toimituksen tiedossa ei kuitenkaan ole tapauksia joissa Grol olisi otellut yli 100kg sarjassa, joten tässä on yksi erittäin mielenkiintoinen debyytti yleisölle seurattavaksi.

Japanilaiset
Japani lähettää kilpailuihin kolme edustajaa, Hisayoshi Harasawan, Takeshi Ojitanin, ja Kokoro Kageuran. Budpapestin MM-kilpailuissa Harasawa ja Ojitani epäonnistuivat katastrofaalisesti, joten Marrakeshiin lähdetään varmasti kostomielellä. Arvioit Ojitanin ja Harasawan mahdollisuuksista Rineriä vastaan voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme: http://www.hansoku.fi/2017/08/world-judo-championships-2017-ennakko.html . Kageura sen sijaan on toimitukselle tuntemattomampi tulokas, mutta nuoren japanilaisen mahdollisuuksiin on silti vaikea uskoa.

Varlam Liparteliani (GEO)
13 arvokilpailumitalia. 13. Vaikka Varlam Liparteliani on vasta siirtynyt alle 100kg sarjaan, on hän nyt mukana avoimen painoluokan kilpailussa. Ja miksikäs ei? Liparteliani omaa erinomaiset tekniikat joilla häiritä isompiaan. Mitalisuoritukseen Lipolta on silti vaikea uskoa, yksinkertaisesti painoeron takia. Viihdyttävää katsottavaa georgialaisen matsaaminen tulee silti olemaan.Ilias Iliadis (GRE)
The man is back. Kaikkien aikojen nuorin miesten olympiavoittaja. Kolminkertainen maailmanmestari. Kaksinkertainen euroopanmestari. Judon kasvot. Ilias Iliadis on elävä legenda. Nyt vuosi lopettamispäätöksensä jälkeen Iliadis on mukana avoimen painoluokan maailmanmestaruuskilpailuissa. Vaikka Iliadista sosiaalisessa mediassa seuraavat ovatkin nähneet miehen harjoittelevan eläimen lailla olisi jo yksikin otteluvoitto kova saavutus. Toisaalta Iliadis on ennenkin palannut hämärän rajamailta aina maailmanmestariksi asti. Nyt vastustajat ovat kuitenkin kreikkalaista niin paljon kookkaampia, että kreikkalaisen mahdollisuuksiin on vaikea uskoa. Toisaalta, judo on laji jossa ei alunperinkään ollut painoluokkia. Iliadiksen voitto olisi ehkä hienointa mitä kilpailuissa voisi tapahtua. Me toivotaan sitä ja me tiedetään että säkin toivot sitä. Toivottavasti ihmeiden aika ei ole vielä ohi.

Muita mainittavia ottelijoita sarjassa ovat Roy Meyer (NED), Alexander Mikhaylin (RUS), Iakiv Khammo (UKR), Adam Okruashvili (GEO), ja Barna Bor (HUN)

Hansokun kanssa yhteistyössä:
www.penado.fi   (alekoodi "hansoku" -10% Ei koske tuoteryhmää matot ja tatamit)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti