perjantai 9. helmikuuta 2018

Grand Slam Paris 2018 Ennakko + KILPAILU!


Eräs judomaailman legendaarisimmista turnauksista, Pariisin Grand Slam, otellaan tänä viikonloppun. Tuttuun tapaan Hansoku tarjoaa kilpailuista ennakon, mutta tällä kertaa mukana on pieni Twisti. Itse sarjaennakot ovat hyvin lyhyitä ja keskittyvät enemmän suomalaisiin. Sen sijaan toimitus pistää ammattitaitonsa vaakalaudalle ja veikkaa miesten sarjojen mitalistit. Ja tässä sinä hyvä lukija voit astua kuvaan, sillä teemme tästä KILPAILUN. Eli lähetä meille veikkauksesi facebookin inboxiin, sähköpostiin, tai kommentoimalla tätä tilaa. Palkinnoksi emme valitettavastu voi luvata muuta kuin kunniaa ja vuoden judotietäjä nimikkeen. . Et kuitenkaan saa veikata miesten sekä naisten sarjoja, vaan sinun tulee valita jompikumpi. Pisteytys toimii seuraavalla tapaa. Jokaisesta oikeasta mitalistista yksi piste ja jos sijoitus on myös oikein, toinen piste. Eli jos veikkaat Naohisa Takatoa (ei oikeasti mukana) sarjan alle 60kg voittajaksi ja hän voittaa, saat 2 pistettä. Jos hän on toinen tai kolmas, 1 piste. Jos hän ei ole mitaleilla, 0 pistettä.
Kilpailun lopputulokset

1. Eetu Laamanen 21p
2. Hansoku ja Luukas Saha 19p

-60kg
Alle 60kg sarjasta puuttuvat kaikki viime vuoden MM-mitalistit. Vahvoja suosikkeja ovat Georgian Amiran Papinashvili, Uzbekistanin Sharafuddin Luftillaev, sekä Japanin Toru Shishime.

Toimituksen veikkaukset
 1. Toru Shishime (JPN)
 2. Sharafuddin Luftillaev (UZB)
 3. Pelim Phelipe (BRA) ja Lukhummi Chikvimiani (GEO)

-66kg
Toisin kuin alle 60kg sarjassa, monet alle 66kg sarjan huippunimistä ovat paikalla. Erityisesti pooli C, jossa mukana ovat Georgian Margvelashvili, Ukrainan Zantaraia, sekä Japanin Maruyama on todellinen herkkupala. Korean vuoden 2015 maailmanmestari An Baul on varma ottelija B poolissa, kuten myös Japanin sijoittamaton Isoda A poolissa. Semifinaalipaikka aukeaa helpoiten D-poolista, jossa sen ottaa todennäköisesti joko Brasilian Chibana, tai Mongolian Ganbold.

Toimituksen veikkaukset
 1. Joshiro Maruyama (JPN)
 2. An Baul (Kor)
 3. Norihito Isoda (JPN) ja Dimitry Shershan (BLR)

-73kg
Alle 73kg sarjassa ovat mukana Eetu Laamanen, sekä Faye Njie (GAM). Molemmat miehet ovat b-poolissa. Eetun arpa on ehkä sarjan kovin, sillä vastaan asettuu yksi sarjan suurimpia voittajasuosikkeja Korean An Changrim. Toisaalta, jos Eetu onnistuu korealaisen kukistamaan, on loppupäivä väkisinkin helpompi. Faye kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Norsunluurannikon Affron. Jos tästä ottelusta tulee voitto, asettuu vastaan Israelin kova Butbul ja tämän jälkeen joko An tai Laamanen. Haastava arpa kyseessä siis. A-poolin voitosta taistelevat Japanin Tatsukawa, sekä Georgian Shavdatuashvili. Kiinnostavampi on kuitenkin C-pooli, sillä sen voittajalla on hyvät mahdollisuudet finaaliin D-poolin heikosta tasosta lähtien. Suomalaisille tuttu Tommy Macias (SWE) on poolin ennakkosuosikki. Maciaksen täytyy kuitenkin selvitä joko Rion alle 66kg olympiavoittaja Fabio Basilesta, tai Mongolian Tsend-Ochirista, joka loikkasi Rion olympialaisten jälkeen sarjasta 60kg sarjaan 73kg. Tsend-ochir ja Basile kohtaavat toisensa kilpailuiden jännittävimmässä avausottelussa.

Toimituksen veikkaukset
 1. An Chagrim (KOR)
 2. Fabio Basile (ITA)
 3. Arata Tatsukawa (JPN) ja Lasha Shavdatuashvili (GEO)

-81kg
Sarjassa 81kg ottelee Suomen Klaus Verlin. Verliniä vastaan astelee ensimmäisessä ottelussa Bulgarian kova Ivaylo Ivanov. Ivanov tykkää otella lähellä, mikä sopii hyvin myös Verlinille. Suomalasella onkin mahdollisuus kääntää ottelu itselleen hyvällä sylipainilla. Kaikenkaikkiaan sarjasta 81kg on vaikea löytää ennakkosusikkeja, sillä taso on laaja, mutta tasainen. Suurin voittajaehdokas on ehkä vuoden takainen voittaja, Hollannin Frank De Wit.

Toimituksen veikkaukset
 1. Frank De Wit (NED)
 2. Lee Seungsu (KOR)
 3. Zebeda Rekviashvili (GEO) ja Etienne Briand (CAN)

-90kg
Sarjassa ovat mukana Suomen Jaakko Alli ja Samuli Viitanen. A-poolissa ottelevan Jaakon ensimmäinen vastustaja on ennakkoon hyvin tuntematon Korean Jaeyong Lee. Leen parhaisiin saavutuksiin kuuluu Aasian juniorimestaruus lähes vuosikymmenen takaa. Jos Alli kykenee kukistamaan korealaisen, kovenee vastus huomattavasti, sillä vastaan asettuu sarjan suuri ennakkosuosikki, Georgian Beka Gviniashvili. Samuli puolestaan saa vastaansa Kiinan vielä tuntemattomamman Hebilige Bun. Jos kiinalainen kaatuu, astuu vastaan Espanjan Sheradazishvili, jota Samuli lennätti komeasti lonkalla vuoden 2016 EM-kisoissa. Espanjalainen on vahva vastus, mutta täysin voitettavissa. Tämän jälkeen olisikin mahdollisuus ottaa revanssi Kanadan Zachary Burtista, jolle Viitanen harmittavasti hävisi vuoden 2017 MM-kisoissa. Sarjan muita ennakkosuosikkeja ovat Korean Gwak, sekä kotiyleisön suosikki Ranskan Clerget.

Toimituksen veikkaukset
 1. Gwak Donghan (KOR)
 2. Beka Gviniashvili (GEO)
 3. Ushangi Margiani (GEO) ja Kenta Nagasawa (JPN)
-100kg
Alle 100kg sarja on viime vuosien tapaan hyvin tasokas. Viime vuonna kultaa otti tuolloin vain 18 vuotias Japanin Iida Kentaro. Iida on taas kilpailuissa mukana, ja yksi suurimpia suosikkeja. Ranskan Cyrille Maret sen sijaan on viimeisen neljän vuoden aikana voittanut Pariisin kolmesti ja ollut kerran hopealla. Siivittävätkö “allez Cyrille Maret” huudot ranskalaisen jälleen hurjaan vireeseen? Georgian elävä legenda Varlam Liparteliani on sopeutunut täysin uuteen alle 100kg sarjaansa, tästä todisteena Budapestin MM-hopea. Pystyykö “Lipa” ottamaan kolmannen Pariisin voittonsa? Myös Belgian Toma Nikiforov osoitti vuoden loppupuolella kovaa kuntoa voittamalla hopeaa avoimen painoluokan MM-kilpailuissa. Olisiki miehestä vihdoin ottamaan ensimmäinen Grand Slam voitto? Myös Hollannin Noel Van T End on aina vaarallinen.

Toimituksen veikkaukset
 1. Varlam Liparteliani (GEO)
 2. Kentaro Iida (JPN)
 3. Cyrille Maret (FRA) ja Toma Nikiforov (BEL)
+100kg
Teddy Rinerin poissaollessa Guram Tushishvilin (GEO) täytyy olla suurin voittajasuosikki. Alle 100kg olympiavoittaja ja maailmanmestari Lukas Krpalek (CZE) haluaa kuitenkin varmasti todistaa tämän väitteen vääräksi. Näiden kahden kovan lisäksi sarjassa kannattaa seurata Hollannin Meyeria ja Japanin Kageuraa.

Toimituksen veikkaukset
 1. Guram Tushishvili (GEO)
 2. Lukas Krpalek (CZE)
 3. Kageura Kogoro (JPN) ja Roy Meyer (NED)
-63kg

Sarjassa ottelee Suomen nuori Emilia Kanerva. Häntä vastaan asettuu Australian Haecker. Australialaisella on peräti 3 World Tour mitalia, mutta kuten jo ennen ollaan nähty, on Emilia täysin kykeneväinen kukistamaan aikuistenkin World Tour mitalisteja. Jos Australialainen kaatuu, kovenee vastus Japanin Nabekuran merkeissä. Kuten totuttua, käydään sarjan voittokamppailu todennäköisesti kaksikon Trstenjak ja Agbegnenou välillä. Toisaalta, Japanin Miku Tashiro on kykeneväinen sekoittamaan pakkaa.

 -----------Hansokun kanssa yhteistyössä:


www.penado.fi   (alekoodi "hansoku" -10% Ei koske tuoteryhmää matot ja tatamit)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti