lauantai 16. marraskuuta 2019

Kyselyn vastaukset: Helsingissä harjoittelevat A-pojat ja miehet

Tiedustelimme Helsingissä treenaavilta kilpajudokoilta, minkälaisia tarpeita heillä on judoharjoittelun osalta. Lisäksi yritimme kartoittaa kuinka paljon randoritreeneille on tilausta ja mitkä päivät niille olisivat parhaat. Kyselyn järjestäminen ja tulosten raportointi oli täysin Hansokun oma projekti. Jutun tarkoitus oli tuottaa tietoa nille henkilöille, joita tällainen tieto kiinnostaa tai joille tällaisesta tiedosta on hyötyä.


Kyselyn alussa meillä oli teksti:
"Toivomme vastauksia kilpailijoilta ja "sparraajilta". Sparrajalla tarkoitetaan henkilöä, joka on ainakin joskus osallistunut SM-kilpailuihin tai on muuten varteenotettava harjoitusvastus kilpailijoille. Randoriharjoituksella tarkoitetaan tässä kyselyssä harjoitusta jossa koko treeni on omistettu pystyrandorille. Kyselyn on tarkoitus tuottaa tietoa judoyhteisölle siitä minkälaisia toiveita kipajudosta kiinnostuneilla judokoilla on harrastuksensa suhteen.  Koska ihmisillä on tapana tehdä tulkintoja että Hansoku vaatii jotain tai haluaa jotain niin korostamme vielä, että Hansokun toimitus ei aja mitään asiaa nyt vaan tämän kyselyn tarkoitus on tosiaan vain tuottaa tietoa niille ihmisille keitä tällainen tieto kiinnostaa."


Kyselyyn vastasi 36 ihmistä, joista 28 oli kilpailijoita ja 8 "sparraajia". Tässä Helsingissä treenaavien A-poikien ja miesten vastaukset:


Lopussa oli vielä osio, jossa kysyimme:
"Jos haluat, voit jättää tähän vielä sanallisia kommentteja siitä, miten alueellasi harjoitusolosuhteita voisi parantaa." Alla kysymykseen tulleet vastaukset:

"Olisi hyvä että kaikki harjoittelisivat randorit yhdessä"

"Tiistaina ja torstai iltana olisi tekniikka/tilannetaistelu treenit."

"Helsingissä (päijänteentien sali)on randoreissa paljon matsaustavaltaan erityyppisiä judokoita. Eli treeniolosuhde on hyvä. Vieläkin enemmän saisi varsinkin kilpailijat yhtenäistää ailatauluaan, että voisivat saada sen 40-50 laadukasta randoria osaavan vastustajan kanssa viikkoon. Toki mukaan muutama mattovääntökin osana lämmittelyä, vaikka itse harjoitus on pystyä."

"Harjoituksessa jokin punainen lanka ja rytmitys, esim 3×4 min/1 min, palautus 5 min ja sama uudestaan, tai laskeva/nouseva intervalli, GS-randorit, Koka - randori jne."-----------Hansokun kanssa yhteistyössä:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti