torstai 25. toukokuuta 2017

SM-kilpailut 2017

Turussa hyvin järjestetyt SM-kilpailut ovat ohi. Toimitus kiittää järjestäjiä erityisesti ottelijoiden mahdollisuudesta valita musiikki finaaleihin mennessä. Muutenkin kilpailujen järjestelyt onnistuivat hyvin.

(Judoliitto saa Hansokun toimituksen puolesta lainata tästä jutustamme asioita mainitsematta lähdettä, jos siitä on apua jotain juttua tehdessä.)

Hyvä Lukija: SM-kilpailuista tekemämme juttu on pitkä, joten jos et jaksa lukea kaikkea niin tiedoksi, että löydät jutustamme:
  1. Liiton valmentajien kommentit
  2. Finalistien ja poolien voittajien kommentit
  3. MIesten joukkuekilpailun kahden parhaan seuran isähahmojen/valmentajien kommentit
  • Muutaman mainoksen

1. Liiton valmentajien kommentit

Pyysimme kommentteja liiton valmentajilta viikonlopun kilpailuista.

Markus Pekkola: Junnujen esiintyminen ja menestyminen aikuisten kotimaan sarjoissa on ilahduttavaa, 7 mestaruutta nuorten ikäluokkien urheilijoille. Jatkossa toivon, että useampi valmennusryhmän urheilija ottaisi myös nämä kilpailut ohjelmaansa, sillä riittävän haastavia otteluita olisi ollut tarjolla useammallekin. Aina ei tarvitsekaan olla mitalitavoitetta, vaan keskitytään kehitysprosessiin.

Antti Renko: Aikuisten SM-kisoissa viime viikonloppuna paljon uusia mestareita.
Viikonlopun aurinkoinen sää helli Suomen Mestaruuksista otelleita ja Turun Kupittaa oli parhaimmillaan tällaisissa olosuhteissa. Osallistujia olisi voinut olla enempi kaikkineen.

Lauantain henkilökohtaisten sarjojen otteluista ainakin nämä jäivät parhaiten mieleen: Otto Koponen jatkoi vahvaa hallitsemista -60 kg sarjassa. Viikkoa aiemmin saavutettu Pohjoismaiden Mestaruus sai jatkoa uusitulla Suomen Mestaruudella vakuuttavasti. Nuorten Pohjoismaiden Mestari Joel Ylitalo sai hopeaa.

Sarjassa -66 kg nuoret Henri Määttä ja Valtteri Olin raivasivat muut tieltään ja ratkaisivat kultamitalin keskenään. Henri vei voiton ja sai juhlia ensimmäistä aikuisten Suomen Mestaruutta!

Alle 73 kiloisissa ensimmäisissä aikuisten SM-kilpailuissaan otellut Artur Tvauri oli yksi päivän positiivisimmista yllättäjistä. Artur voitti alkuotteluissa matkalla finaaliin kolme Suomen Mestaria viime vuosilta. Finaalissa Oscar Pertelson oli vahvempi ja voitti mestaruuden. Painoluokka -73 kg on todella tasaväkinen ja erittäin taitava ja lämmittää myös yleisöä aina!

Alle 81 -kiloisisssa Aku Laakkonen ja Oskari Mäkinen ratkaisivat mestaruuden jatko-ajalla ja myös näiden kahden ottelut ovat aina kilpailujen parhaita! Akulle ensimmäinen miesten Suomen Mestaruus jatko-ajalla!
Alle 90-kiloisissa Petteri Sulander otteli normaalia painoluokkaa ylempänä ja antoi varoituksen muille heittämällä Jaakko Allin alkuotteluissa. Finaaliin Petterille tuli vastustajaksi vielä nuorissa otteleva Henri Hannula Hämeenlinnasta. Taitavien ottelijoiden finaalin voitti Henri Hannula uchi-matalla. Katsomoa palkitaan tällaisilla finaaleilla!

Alle 100 kiloisissa Samuli Viitanen otteli normaalia painoluokkaa ylempänä ja kohtasi finaalissa Martti Puumalaisen. Taitavaa judoa koko päivän esitellyt Viitanen oli myös 100-kiloisissa voittamaton ja Suomen Mestari omaa painoluokkaa ylempänä.

Yli 100 kiloisissa Leo Laaksonen voitti jännittävän finaalin Mikko Niemestä. Painoluokat alle ja yli 100 kiloa oli täynnä jännittäviä otteluita ja hienoja ratkaisuja ja kamppailu mitaleista sai myös yleisön syttymään. Hienoa!

Naisten painoluokissa kaikki painoluokat oteltiin pooli-otteluina. Kirkkonummen Judoseura voitti kolme mestaruutta Frida Laxen -48 kiloa, Emilia Kanerva -63 kiloa, sekä Alexandra Barton alle 70 kiloa. Heidän lisäksi Marianne Kosonen alle 52 kiloa, Elviira Kujansuu -57 kiloa, Noora Jokinen alle 78 kiloa ja Katriina Kymäläinen-Mäkelä yli 78 kiloa voittivat mestaruudet.

Sunnuntaina oteltiin joukkue-kilpailu ja sovelletun judon SM-kilpailut. Sunnuntain ottelut saivat harvalukuisemman yleisön kuitenkin paremmin mukaan kuin lauantaina koko päivänä.
Joukkue-SM kilpailuissa naisissa oli mukana neljä joukkuetta ja miehissä kuusi joukkuetta. Naisten joukkuekultaa otti Kirkkonummi lähes puhtaalla sarjalla. Kerimäen Judonoko hopealla ansaitusti. Nummelan Judo pronssia ja Hontai Judo neljäntenä. Miesten joukkuekilpailu oli koko viikonlopun kohokohta ehdottomasti! Nummelan Judo ja Tampereen Judo kohtasivat ensimmäisessä ottelussa ja Nummelan Judo antoi alkusävelet sille mitä tuleman pitää. Toisesta lohkosta Meido-Kan tiputti tieltään Chikaran sekä Bodonoksen selviten finaaliin. Meido-Kanin Eetu Heinonen heitti ipponilla tuoreen Suomen Mestarin alle -73 kiloisissa joka oli päivän toiseksi hienoin kokemus koko yleisölle. Päivän hienoin ja koko viikonlopun ja koko vuoden hienoin kamppailu oli Oskari Mäkisen ja Aku Laakkosen ottelu finaalissa alle 81 kiloisissa. Melkein 7 minuuttia kestävä ottelu päättyi Akun Harai-Goshiin ja siihen asti ottelu oli aivan tasainen koko ajan. Finaalin viimeisen ottelun ratkaisi Martti Puumalainen Nummelan Judolle tasatilanteessa 2-2 ja Nummelan Judo miesten joukkue Suomen Mestari! Aivan ansaitusti! Meido-Kan siis hopealla ja Tampereen Judo pronssia.

Kaikkineen joukkuekilpailut yksilökilpailujen perään nostaa tunnelmaa. Nostan hattua kaikille ottelijoille siitä miten hyvin vielä jaksavat otella hienosti yksilökilpailujen perään joukkuekilpailuissa. Kotimaista yleisöä lämmittää aina nähdä omat huiput ottelemassa se nostaa lajia ja lisää näkyvyyttä. Näiden tuoreiden uusien mestareiden lisäksi kun saadaan Katri Kakko, Vadoud Balathkanov, Elias Körkkö, Klaus Verlin, Eetu Laamanen mukaan ainakin niin on kyllä kaikilla syytä tulla judokisoja seuraamaan paikan päälle! Suomalaista Judoa parhaimmillaan aivan paikan päällä!

2. Finalistien ja poolien voittajien kommentit

Halusimme kuulla urheilijoiden itsensä suusta mietteitä, joten lähestyimme heitä kaikkia samalla viestillä: “Hei. Pyrimme Hansokussa haastattelemaan kaikki SM-kisojen finalistit ja poolien voittajat lyhyesti.  Annatko Hansokulle kommenttia otteluistasi? Onko muuta mahdollisesti kiinnostavaa kerrottavaa?”

Ja näin he vastasivat:N-48 (2)
1. Frida LAXEN Kirkkonummen JS
2. Jannika HELLGREN Nummelan Judo

Laxen: Harmittavasti sarjassa oli vain 2 osallistujaa. Matsit meni ihan hyvin vaikka matsaaminen oli nihkeää parasta treenikaveria vastaa.

N-52 (4)
1. Marianne KOSONEN Kerimäen Judonoko
2. Christina SANDELL Turun Judoseura
3. Kaisu REDSVEN Kerimäen Judonoko

Kosonen: Päivän kisavire oli kohdillaan, pystyin ottelemaan suht rennosti ja järkevästi. Erityisesti mattoonjatkotilanteet sujuivat viikonloppuna hyvin. Lisäksi sain monipuolisesti eri tekniikoita sisään. Ratkaisin ensimmäisen otteluni matossa käsilukolla ja toisen ipponin arvoisella seionagella. Finaalissakin oli monta ratkaisupaikkaa tarjolla matossa, mutta kontrolli ei aivan riittänyt pitämään kissamaisen notkeaa vastustajaa satimessa. Kunto kesti jatkoajalle venyneessä finaalissa ja sain vietyä aloitukset aktiivisemmin. Tyytyväinen olen tämän kevään kisakauteni päätökseen.

N-57 (5)
1. Elviira KUJANSUU Tampereen Judo
2. Pihla MATIKAINEN Maskun Tempo
3. Emmi ROSSI Kuopion JS Tomodachi

Kujansuu: Kevään treeneissä on kulkenu hyvi mutta en oo saanut samaa ulos kisoissa. Nyt sm-kisoissa alkoi kuitenki otteluissakin kulkemaan.
Ekassa matsissa sain alotukset ja otteet hyvin itelle, vastustaja teki migilonkkaa johon vastasin uranagella ja sainkin siitä wazarin josta jatkoin matossa sidontaan josta tuli ipponin.
Toka ja kolmas matsi meni aika samalla kaavalla, molemmat käsilukolla ja ekalla minuutilla.
Vikan matsin tiesin jo etukäteen olevan tiukin ja niin se olikin. Tiesin vastustajan ottavan hidarilta niinkuin itsekkin otan joten päätin, että otteet pitää voittaa. Ottelu oli tasaista ja siinä mentiinkin jatko-ajalle jolla sain kaivettua käsilukon. Tiivistettynä mattopainotteinen päivä ja sain hyvin itsestäni irti.

N-63 (5)
1. Emilia KANERVA Kirkkonummen JS
2. Katri RAVEALA Chikara, H:ki
3. Tiia KOSONEN Kerimäen Judonoko

Kanerva: Alle 63-kiloisten painoluokka kutistui harmittavasti vain 5:teen ottelijaan, vaikka ilmottautuneita oli selkeästi enemmän. Tällöin kaavio meni harmittavasti siihen, että kaikki ottavat kaikkia vastaan eikä finaaleita erikseen ole. Pojilla tämä oli järjestetty hienosti sisääntulomusiikkeineen, joka olisi ollut hieno kokemus näin Suomessakin. Ottelut omalla kohdalla menivät hyvin ja sain kokeiltua erilaisia tekniikoita, joita on yhdessä valmentajan kanssa harjoiteltu kevään ajan. Oli kuitenkin mukava saada neljä ottelua eri vastustajia vastaan. Omalla kohdalla toisessa ottelussa hyvin kohdalle osunut sode lämmitti mieltä eniten.

N-70 (3)
1. Alexandra BARTON Kirkkonummen JS
2. Jessika HELLGREN Nummelan Judo
3. Viivi KÄRHÄ Meido-Kan, H:ki

Barton: Matsaaminen tuntu lauantaina hyvältä ja tekeminen oli rauhallista ja varmaa. Eka ottelu Jessika Hellgreniä vastaan oli  tiukka ja tasainen, mutta sain lopussa heitosta pisteen ja siitä sitten sidonnan. Toisessa ottelussa rutiinisuorituksella sain hoidettua ottelun itselleni. Valitettavasti sarjassani ei ollut enempää ottelijoita ja matseja tuli vain kaksi, mutta onneksi sunnuntaina oli vielä joukkuekilpailu, niin sain kolme ottelua lisää. Turussa järjestelyt toimivat hyvin ja oli kiva nähdä, että yleisöäkin oli hyvin saapunut paikan päälle seuraamaan kisoja

N-78 (4)
1. Noora NYKÄNEN Holjutai, Hollola
2. Anne-Mari PAAVILAINEN Turun Judoseura
3. Julia KAUTTO Sobudo, Somero

N+78 (2)
1. Katriina KYMÄLÄINEN-MÄKELÄ Tampereen Judo
2. Laura SYRJÄLÄ Jyväskylä Jigotai

Kymäläinen-Mäkelä: En aiemmin ole otellut Lauraa vastaan, mutta tiesin että vastassa on itseäni paljon kevyempi, nopeampi ja teknisesti vahvempi ottelija. Ensimmäiseen matsiin olen todella tyytyväinen, lisäksi olen iloinen siitä että sain viimeisen matsin väännettyä tasatilanteesta voitoksi. Nämä olivat ensimmäiset SM-kilpailuni tällä tasolla, joten lopputulokseen olen tietysti tyytyväinen.

Pidän kovasti siitä, että vaikka osallistujia sarjassa on kaksi, paremmuusjärjestys ratkaistaan paras kolmesta-menetelmällä. Naisten raskaaseen sarjaan ei muutenkaan ole kovasti tunkua, joten kaikki matsit samaan  painoluokaan kuuluvan  kanssa on hieno asia.


M-60 (4)
1. Otto KOPONEN Joen Yawara, Joensuu
2. Joel YLITALO Meido-Kan, H:ki
3. Jani RATILAINEN Joen Yawara, Joensuu

Koponen: Ensimmäinen matsi on aina vaikea, ja vielä vaikeamman siitä tekee se, että vastassa on erittäin tuttu kaveri. Omia heittopaikkoja ei ollut juuri yhtään, mutta onneksi sain kuitattua Janin virheen jatkoajalla kuristuksella. Toinen vastustaja oli yllätysvalmis vanha kettu, jonka voitin onneksi varmalla rutiinilla. Finaalissa tiesin Joelin tulevan päälle kuin raivo härän. Puheet olivat olleet kovia ja tiesin, että ottelusta tulee tulinen taistelu. Heti ensimmäisessä aloituksessa Jolle todisti puheensa vahvalla sodella. Onnistuin kuitenkin blokkaamaan heiton, ja pääsemään mukaan kovaan vauhtiin. Sain yllätettyä kuitenkin vastustajan ja itseni tomoenage-juji gatame kombolla, joka ei kuulu yleensä tekniikka repertuaariini.

M-66 (7)
1. Henri MÄÄTTÄ Nummelan Judo
2. Valtteri OLIN Bodonos, Kerava
3. Tatu SAARINEN Lahden JS
3. Henri TUURALA Raision Ryhti

Määttä: Ottelut meni ihan okei vaikka intti hieman painoikin jaloissa. Kunto oli hyvä vaikka en saanut heitettyä vastustajia niin hyvin kuin olisin toivonut. Sain hyödynnettyä keväällä treenattua mattojudoani kisoissa. Finaalissa oli tuttu vastustaja ja tiesin taktiikan matsiin. Matsi oli siis vaikea, mutta kunto kesti ja sain voiton kotiin. Sunnuntain joukkuekisan kulta myös kruunasi onnistuneen viikonlopun.

Olin: Sm-kisat lähtivät minulta aluksi melko nihkeästi jännityksen ja hosumisen takia mutta semifinaali vaiheessa  olin mielestäni jo hyvässä tasossa. Finaalissa vastaan asettui tuttu kaveri, jonka kanssa käyn samoissa  judotreeneissä viikottain  noin 4-5 kertaa. Katsoja ystävyydellä finaalimme oli melko tylsä, mutta lähdimme kuitenkin molemmat voittamaan Matsia. Loppujen lopuksi Henu oli ottelussa parempi ja sai tehtyä finaalissa paremmat yritykset kuin minä ja lopulta sai pistettyä minut sidontaan jatkoajalla.

M-73 (18)
1. Oscar PERTELSON Chikara, H:ki
2. Artur TVAURI Vantaan Jukara
3. Arttu MÄÄTTÄ Nummelan Judo
3. Rachid EL KADIRI Kaustisen Pohjan-Veikot
5. Ville KILJANDER Oulun JK
5. Rasmus RINNE Kirkkonummen JS
7. Tuomas NARVA Oulun JK
7. Ville KORKEILA Judo-Kan, Espoo

Pertelsson: My aim was to get as many fights as possible, so I could see my current physical and technical condition. Finishing 1st was not a priority, and no pressure was set pre fights.
I was aware that -73 will have many strong competitors, which of many are left sided, so it makes it more difficult for me to adapt and throw (I'm also left sided).
In the end I managed to fight tactically well, even though my technical side was not the best at that day

Tvauri: Kaavio oli kova ja tiukkoja matseja oli monta. Taktiikka ja kunto kestivät itselleni poikkeuksellisen hyvin ja sain kännettyä tasaiset ottelut edukseni. Omar heitot eivät onnistuneet parhaiten, mutta pystyssäpysyminen ja aktiivisuus olivat päivän ilon aiheita. Finaalissa lensin ensimmäisen kerran, eikä paukut enään riittäneet kiriin. Ensimmäiset aikuisten sm kisat olivat onnistuneet ja sain monta kovaa päänahkaa.

M-81 (14)
1. Aku LAAKKONEN Meido-Kan, H:ki
2. Oskari MÄKINEN Nummelan Judo
3. Pyry HALONEN Meido-Kan, H:ki
3. Kristian BULGAKOV Gladiator Turku Judo
5. Juuso TERÄVÄ Finndai, H:ki
5. Aki KORTETMÄKI Tampereen Judo
7. Victor BLOMFELDT Gladiator Turku Judo
7. Pavel AVEDENIY Kiteen Kippon

Laakkonen: Eka kierros vapaalla. Toisen kierroksen vastustaja tiedettiin vahvaksi matossa, joten pystyssä yritin pysyä ja sainkin noin 2 minuutin kohdalla soden onnistumaan. Toinen ottelu oli Juuso Terävää vastaan ja ottelu oli tasainen, mutta voitin yhdellä wazarilla. Finaalissa tuli vastaan Oskari Mäkinen. Normaali aika oli tasaista vääntöä, jatkoajalla tuntui että oma kondis oli hyvä ja sainkin wazarin kaivettua itselleni.

Mäkinen: Karkelot olivat kovat, vastustajat hyviä ja kisoihin oli helppo tulla (sijaitsi lähellä.)

M-90 (12)
1. Henri HANNULA Hämeenlinnan JS
2. Petteri SULANDER Meido-Kan, H:ki
3. Matias HOLOPAINEN Tikkurilan Judokat, Vantaa
3. Aatu LAAMANEN Tampereen Judo
5. Jimi KOIVISTO Iisalmen JS
5. Jaakko ALLI Tikkurilan Judokat, Vantaa
7. Matias TIKKANEN JS Sakura, Kuopio
7. Mika SALMINEN Kirkkonummen JS

Hannula: Kisapäivän fiilis oli jo aamusta korkealla. Tuntuma tatamilla oli ekasta matsista alkaen hyvä. Viimevuoden leikkausta vaatineen loukkaantumisen jälkeen sm kulta tänävuonna tuntui varsin hyvältä.

Sulander: Kiinnostavaa kerrottavaa on ehkä painoni, kun sitä on moni kysellyt. Painoin kisavaa'assa 85,4kg. Ajattelin kuitenkin jäädä tähän -90kg sarjaan, jos siinä otteleminen sujuu ja tuntuu mukavalle jatkossakin. Alunperin oli tarkoitus vaihtaa sarjaa vasta näiden kilpailujen jälkeen,  mutta useasta eri syystä johtuen tein sen jo nyt. Aikuisten suomenmestaruutta olisin kovasti toivonut koska sellaista ei sukuumme ole siunaantunut ainakaan toistaiseksi, kovasta yrityksestä huolimatta (isälläni on siis 1 pronssi ja 3 hopeaa ja minulla 2 pronssia ja 2 hopeaa.) Lyhyestä finaaliottelusta huolimatta en jää kuitenkaan harmittelemaan asiaa, sillä onnistuin pysymään koko päivän suunnitelluissa kuvioissani ja kilpailuissa saa pääsääntöisesti sen mitä ansaitsee. Ja jos joku ihmettelee miksen ole ollut kevään kilpailuissa mukana, niin syy on Puolan kisoissa sattunut kyynärpäävamma.

M-100 (9)
1. Samuli VIITANEN Tampereen Judo
2. Martti PUUMALAINEN Mikkelin Judo
3. Antti HÄNNINEN Tikkurilan Judokat, Vantaa
3. Miko SILDE Chikara, H:ki

Viitanen: Aloitin peruskuntokauden heti EM-kisojen jälkeen ja ottelinkin SM-kisat normaalia painoluokkaani ylempänä. SM-kisoissa on aina omat paineensa, mutta tällä kertaa en antanut niiden vaikuttaa suoritukseeni ja olinkin hyvin tyytyväinen tehokkuuteeni matolla. Nautin ottelemisesta kotimaisen yleisön edessä ja oli kiva päästä ottamaan lisää matseja aivan liian lyhyeen jääneiden EM-kisojen jälkeen. Joukkuekisassa pytyn siirtyminen Nummelaan kirpaisi kovasti, mutta olen silti erittäin ylpeä joukkueestamme. Kisojen järjestelyt toimivat hyvin, joten kiitos siitä Turkuun!

Puumalainen: Lauantaina judo kulki loistavasti, etenkin mattojudo jonka eteen olenkin tehnyt töitä viime syksystä lähtien. Finaalissa aloin olemaan jo liian väsynyt, kun otteluja oli alla jo viisi, parempi eli Samba voitti lauantaina ansaitusti. Lisää sai taas mietittävää treeneihin, monta juttua oli mennyt eteenpäin ja paljon asioita on vielä kehitettävänä. Tästä on hyvä jatkaa jahtaamaan U21 European cup mitaleja!

Lisänä: Turku järjesti loistavat kisat #elämää.

M+100 (8)
1. Leo LAAKSONEN Tikkurilan Judokat, Vantaa
2. Mikko NIEMI Turun Judoseura
3. Sami PONSI Chikara, H:ki
3. Miika HIRVONEN Chikara, H:ki

Laaksonen: Olin ensimmäistä kertaa +100 kg sarjassa, minkä takia vastustajat eivät olleet ennestään tuttuja ja omien otteiden hakeminen vahvempia vastustajia vastaan oli vaikeaa. Tämän takia sain jokaisen ottelun alussa usein passiivisuus rangaistuksia. Vastustajien vähän väsyttyä aloin kuitenkin saada itselleni sopivia otteita ja muutaman terävän heiton avulla onnistuin kääntämään ottelut itselleni. Onneksi pääsin alkuotteluiden puristamisesta ja tahmeudesta eroon ennen loppuotteluita. Finaalissa pääsin alussa wazarin johtoon, jonka jälkeen pystyin rauhassa odottamaan vastustajalta virhettä, josta pystyin ratkaisemaan ottelun lonkkaheitolla ja sidonnalla.

Niemi: Eli tuolla ulkomailla pyörimisen jälkeen otettu vähän iisimmin. Varalan leiri toimi valmistavana ja siellä olikin ihan mukavaa. Tietäjät tietää eli oli vähän muuta ressattavaa siinä sm-viikollavja sit edellisenä. Ja sitten matsipäivänä tuntu vähän jalat tahmeelta ja se vissiin näkykin.Yleensä olen hyytynyt enemmän käsistä, mut nyt ei jalka oikeen liikkunu.
Alkumatseissa oli pari semmosta nihkeetä varotuksilla pelaamista
ja sitte pari ihan ok heittomatsia. Niistä sai semmosta fiilistä, että se finaali hoidetaan kanssa heittämällä. Tilanne oli kuitenkin sitten tukala alusta asti, kun toinen pääsikin johtoon
niin ehkä siinä tuli vähän semmosta yliyrittämistä, et nyt pitää heittää isosti.
Kattelin nytte sen finaalin uudestaan, niin kyllähän siinä jokasuuntaan jotain yritettiin
ja vikalla minuutilla sitten avasin viimesetkin lukot, jonka vihu käytti näppärästi hyväkseen.Sidonta ei näyttäny pahalta, mutta tuntu kyllä tiukalta.

Eii tullu sitä kultaa, mut ei kauheesti harmita.
Enemmän harmittaa etten valinnu sisääntulo biisiks kakkahätä-77 sirpa ja make
mut sitten niinku muuten judon suhteen tuntuu ettei kauheesti tee mieli enää lähteä ulkomaille kekkuloimaan. Vois vaihtaa vähän sinne höntsäilypuolelle.
Toi mun uustuleminen alko muutenki enemmän niinku matkailuprojektina,
mut siinä kun taidot karttuu niin nälkäkin kasvaa.
Ei tässä sinällään pettymyksiltä vältytty mutta kokonaisuutena kaikki on ollu plussan puolella ja lupasin ittelleni tehä niin kauan kun on kivaa.


Ja en olis käyny missään ilman seuran tukea ja urheilu akatemian mahdollistamaa oheisharjoittelua.

Hansokun kanssa yhteistyössä:
www.penado.fi   (alekoodi "hansoku" -10% Ei koske tuoteryhmää matot ja tatamit)
www.urheiluteippi.fi (alekoodi “hansoku” -10% Tuet samalla Hansokun toimintaa!)


3. Miesten joukkuekilpailun kahden parhaan seuran isähahmojen/valmentajien kommentit
1. NUMMELAN JUDO
2. MEIDO-KAN
3. TAMPEREEN JUDO

Nummelalta Korkia-ahon tapaisen valmentajavelhon puutteessa löytyi haastateltavaksi vain varamies ja joukkueen henkinen johtaja Tommi Valtonen: Joukkuekilpailu sujui osaltamme erittäin mallikkaasti. Seuran omat pojat toivat homman kotiin jo kolmessa ensimmäisessä ottelussa Tamperetta ja Turkua vastaan, vaikka yksittäisiä, matseja näissä otteluissakin hävittiin. Todellinen jännitysnäytelmä odotti kuitenkin vasta finaalissa kun vastaan asettui Helsingin Meido-Kan. Korkia-ahon taktiikkana näytti olevan antaa ottelijoiden huilia lauantain kisoissa ottamalla lyhyitä matseja ja joissain tapauksissa lepuuttamalla ottelijoita kokonaan. Näin kokenut kehäkettu pyrki yllättämään Nummelan kivenkovan joukkueen. Meidän pojilla taas lauantain suuret ottelu ja minuuttimäärät kyllä näkyivät. Onneksi poikien tekninen ja varsinkin taktinen äly korvasi hyvin jo vähän painavaa jalkaa. Jokainen yksittäinen ottelu itsessäänkin oli hermoja raastavaa jännitystä, mutta lopulta joukkueen jo alkuotteluissa itselleen lanseeraama "fiksua ottelemista"- mentaliteetti kukisti Meido-Kanin rajun fyysisen myllytyksen.

Esa Korkia-aho: Alkuun haluan sanoa pari sanaa joukkue SM-kisoista yleensä. Kisa on mielestäni eräänlainen mittari myös seuran tasosta ja aktiivisuudesta. Kisat on monesti jännempiä kuin yksilökisat ja jos homman osaa ottaa huumorilla vaikka tosissaan otellaankin niin aina parempi. Ennen vanhaan oli mestaruussarja ja divarit ja joukkueeseen lähdettiin mukaan tasosta riippumatta mukaan, eikä pelätty tuleeko kuuppaan tai ei. Isommissa seuroissa junioreiden näytön paikka oli monesti näissä joukkuekisoissa. Joukkuekisat pitää saada takaisin sille kuuluvalle paikalle. Siinä peräänkuulutan kaikkia seuroja aktivoitumaan.

Sitten itse asiaan eli Meido-Kanin joukkueeseen ja tämän vuoden matseihin. Tehtiin Arpiaisen Hessun kanssa jo vuosia sitten pojille selväksi, että alkuun ootte viiden sakissa nuorten SM-kisoissa ja sit mitskuja kun ollaan A-junnuja ja pikkuhiljaa mestaruuksiakin. Homma oli selvä, että jossain kohtaa meillä on myös joukkue ja mieluusti VAIN omia jätkiä. Näin tapahtui Tikkurilan SM-kisoissa todella pitkän tauon jälkeen ja meillä oli yksi lainamies eli Marde Puumalainen, koska säännöt kielsi Erkan osallistumisen. (Mun aikana kehään pantiin jos oli amisviikset kasvamassa tai ei niitäkään tarvittu) Ekalla yrittämällä otettiin pronssia. Seuraavana vuonna oltiin neljänsiä, kun tuli loukkaantumisia ja siirrettiin kundit pari sarjaa ylemmäksi. Silloin sanoin että ensi vuonna kaikkien ollessa kondiksessa me mennään vähintään finaaliin ja näin tehtiin. Ens vuoden tavoitetta voitte kaikki vaan arvailla.

Tänä vuonna tuli snadisti takapakkia, kun Ville Ylitalo joutui pikkuvamman takia jättää kisat väliin ja päävastuun kantoi Jolle Ylitalo -66 kg:ssa vaikka onkin -60 kg jätkä. Turun kisassa kun näin lohkojaon, tiesin sisimmässäni että me otetaan lohkovoitto. Chikara oli ehkä suurin kysymysmerkki, mutta Eetu Heinonen poisti turhat kysymysmerkit hoitamalla edellisen päivän Suomenmestarin ipponilla ja se oli siinä nekin arvuuttelut. Bodonos ja Chikara kaatui puhtaasti 4-1 ja finaaliin. Tiesin ettei Tampere sinne selviä, koska Nummelalla oli hyvä jengi kasassa ja tääkin meni oikein.


Finaalia lähdettiin voittamaan tietty, mutta näin jälkikäteen mietittynä, meillä ei olisi ollut tilaa autoissa kuskata sitä pystiä Stadiin, niin otetaan se ensi vuonna salille, kun ei ole logistisia ongelmia sen suhteen. Nummelalla oli täysi joukkue (mutta ei omia kaikki) Finaali oli todella tiukka ja kolme matsiakin meni jatkoajalle. Jolle hävisi alipainoisena ensin Henulle ja sitten Eetu tappeli raivoisasti Arttua vastaan ja vasta jatkoajalla tuli tappio. Sitten Aku jaksoi rouhia Oskun kanssa jatkoajallakin tasaiseen tahtiin ja Akulle ippon voitto. Petsku hoiti seuraavan rutiinilla ja tilanne olikin jo 2-2 ja ratkaisu oli Erkan ja Marden välillä. Tämäkin meni jatkoajalle, kun Erkka ei suostunut taipumaan millään. Jatkoajalla Nummelan eiku anteeksi Mikkelin poika sai ratkaisevan suorituksen ja nyt tuli tiukka tappio. Tavoite oli saavutettu eli finaalipaikka ja ensi vuonna voi olla toinen ääni kellossa ja haastankin muut seurat matsaamaan sankoin joukoin ja mieluusti ihan omilla miehillä. Kaikki kunnia Nummelalle kumminkin mestaruudesta. Luulen,että ensi vuonna finaalissa on Meido-Kanin lisäksi joko Nummela tai Chikara. Tommi "Mato" Valtoselle terveisiä, että karhu on herätetty. Loppuun vielä erikoismaininta Bodonokselle, joka otti kisat huumorilla ja läppä lensi puolin ja toisin otteluiden aikana ihan niinku ennen vanhaan. Mä olen todella ylpeä tästä jengistä ja tulevaisuudessa ajattelin, että meillä on kaksi jengiä miehissä ja yksi naisissa. Miesten finaali voi olla silloin Stadilaisten mittelö. Tervetuloa Helsinkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti