lauantai 15. heinäkuuta 2017

Martti Puumalaiselle Hopeaa Junioreiden ECupista Paksista - Haastattelu

Martti Puumalainen yllätti - jälleen. Ei yhtään junioreiden ECup mitalia koko junioriaikana. Toisin sanoen, Martti on siis viettänyt muutaman vuoden kuivaa kautta. Sitten tänään, BOOM! Hopeaa Paksista loisto-ottein. Jalkoihin jäi muun muassa hallitseva junioreiden euroopanmestari, ja pari aikuisten EOpeniakin voittanut Aaron Fara. Martin suorituksen ei kuitenkaan pitäisi tulla yllätyksenä. Kuten jo aikaisemmassa haastattelussa totesimme, Martti on mies joka parhaimmillaan on paras, ja huonoimmillaan huonoin. Vaikka välillä on hiljaisempia kausia, ei Martin kilpailumenestyksen pitäisi enää tulevaisuudessa yllättää ketään.
Toimitus tavoitti Puolustusvoimien Urheilukoulussa palvelevan aliupseerioppilas Puumalaisen vain hetki finaalin jälkeen ja tiedusteli miehen mietteitä kilpailupäivästä. Kuten yleensäänkin oli haastattelu Martin kanssa erittäin antoisa.
Millaiset fiilikset päivästä jäi?
Päivästä jäi erittäin hyvät fiilikset. Pari viikkoa sitten Heinäveden leirillä polvivääntyi ja en ollut varma pystynkö edes osallistumaan kisaan, mutta se onneksi parani alle viikossa. Tänään ensimmäisessä ottelussa tajunnan lähtö oli sekunneista kiinni joten hopeaan voi olla tyytyväinen.
Ensimmäinen ottelusi näytti menevän rutiinityöskentelyllä ja voitit slovenialaisen vastustajasi käsilukolla. Miksi tajun lähtö oli lähellä?
Toinen veti kuristusta. Luulin että veti huonon käännön ja sain sidonnan, sen jälkeen olikin jo kiire.
Ahaa tämä selittääkin paljon. Toimituksessa ihmeteltiin miksi taivaan tähden päästit vastustajan sidonnasta. Ottelu ei siis ollutkaan rutiinisuoritus vaan jonkin asteinen venyminen.
No venymiseksi ei voi ihan kutsua, meinasin käydä aika paha virhe omalta kohdalta. Sen jälkeen rutiinivoitto.
Toiseen otteluusi sait vastustajan, jota voi luonnehtia maailmanluokan judokaksi. Mikä oli taktiikkasi tähän otteluun?
Toisessa ottelussa taktiikkana oli estää Faran nosto ja tehdä itse ryntäilyihin. Aika nopeasti Fara hermostuikin kyyry asentooni ja ärsyttäviin yrityksiini ja lähti huonosti sylille josta sain Faran käännettyä siltaan.
Lisäys edelliseen: Pienet ovat marginaalit tällä tasolla.
Loitko taktiikan Faraa vastaan jo kaavioiden tullessa edellisenä iltana vai juuri ennen ottelua?i
Olen luonut Faraa vastaan taktiikkaa jo vuoden 2014 EM-pronssiottelu tappion jälkeen.
Kerro semifinaalistasi Sveitsin Imalaa vastaan. Mies on ennen edustanut Viroa, joten kyseessä oli varmasti tuttu vastus. i
Olin Imalaa vastaan kokenut tappion Tampereen European Cupissa 2015. Mies oli tuttu siis. Onnistuin tässäkin ottelussa taktisesti, pitämällä pahan hidari kahvan poissa pistooliotteella, josta vain kerran sain shidon. Pisteetkin tein Imalan rynnätessä kahvaan vetämällä osoto/seoi otoshi maisen heiton
Finaali näytti tasaiselta väännöltä ennen ratkaisua. Oliko taktiikkasi ajaa saksalaiselle tasaisesti varoituksia vai haitko tahallisesti kaikki tai ei mitään -tillannetta johon ottelu lopulta päättyikin, valitettavasti saksalaisen eduksi? Entä olitko henkisesti yhtä latautunut kuin alkupäänkin matseissa vai olitko jo turhan tyytyväinen suoritukseesi?
Henkisesti en hävinnyt. Kultaa tulin näihin kisoihin hakemaan. Saksalainen oli minusta huonossa asennossa joten nosto päätös tuntui oikealta, jälkikäteen on helppo sanoa että ei ollut. Mutta EM-kisoissa tulen tietämään miten Zornia vastaan otellaan.
Mikä on tavoitteesi EM-kilpailuissa?
Kulta.
Mahtavaa. Lopuksi vielä pari oheiskysymystä. Miten kilpailuihin valmistautuminen sujui näin armeija-aikana?
Omasta mielestäni olen Urheilukoulussa viimeisen kolmen kuukauden aikana kehittynyt todella paljon, etenkin judollisesti. Tämä Unkarin kisareissukin kestää yhteensä kaksi viikkoa, aloitimme Budapestissa ja lopetamme Paksin leiriin. Muutenkin kisat ovat kulkeneet armeija-aikana s
muunmuassa miesten PM-hopea todistaa väittämäni.
Miten urheilukoulun palveluspaikka Helsingissä ja lisääntynyt harjoitusvastustajien määrä on vaikuttanut tähän?
Olen päässyt ottamaan paljon enemmän randoria tämän vuoksi, se on edesauttanut kehitystäni.
Huhujen mukaan pidättäydyit  kisoja edeltävän viikon elämän pienistä mukavuuksista? Vaikuttiko tämä suoritukseesi ja suositteletko kyseistä muillekin urheilijoille?

Suosittelen ehdottomasti! Mahdollisesti kahdella viikolla voisi tulla kultaa.
Hansokun kanssa yhteistyössä:
www.penado.fi   (alekoodi "hansoku" -10% Ei koske tuoteryhmää matot ja tatamit)
www.urheiluteippi.fi (alekoodi “hansoku” -10% Tuet samalla Hansokun toimintaa!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti