keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Hansokun Tärpit EM Kisoihin

EM-kilpailut pyörähtävät käyntiin huomenna ja Hansoku on jälleen ajan hermolla. Vaikka Suomalaisia ei tänä vuonna kilpailuissa ottelekkaan, on judon ystäville silti tarjolla paljon mielenkiintoista katsottavaa. Tässä siis Hansokun tärpit vuoden 2018 EM-kisoihin.


Ensin kuitenkin perustiedot
Paikka: Tel Aviv, Israel
Aikataulu:
Torstai 26.4, -48, -52, -57, -60 & -66
Perjantai 27.4 -63, -70, -73 & -81
Lauantai 28.4 -78, +78, -90, -100 & +100
Ottelut alkavat päivittäin klo 12.00 Suomen aikaan. Finaalit otellaan torstaina ja lauantaina klo 17, ja perjantaina klo 16.


Tärpit - Päivä 1
Beslan Mudranov -60kg
Hallitseva olympiavoittaja, Venäjän Beslan Mudranov, on otellut vain kerran Rion olympialaisten jälkeen. Muutama kuukausi takaperin tehty comeback tuotti pronssia Ekateringburgin Grand Slamissa. Parhaimmillaan Mudranov on uskomattoman hyvä, ja miehen avointa ottelutyyliä on aina viihdyttävä seurata. Arvonta on heittänyt sijoittamattoman venäläisen sellaiseen kohtaan, että jokaisessa ottelussa on vastassa selkeä mitalisuosikki. Luvassa on siis varmasti viihdyttävä show niin kauan kun Mudranov pysyy leikissä mukana.

Kosovon Naiset
Majlinda Kelmendin olympiavoitto oli Kosovolle käsittämättömän iso asia. Vaikka Kelmendi ei ole itse mukana, on Kosovosta nousemassa uusi kovien naisjudokoiden sukupolvi. Nora Gjakova (57) ja Distria Krasniqi (52) ovat ehdottomasti mielenkiintoisia seurattavia. Kosovolaisten judo on aggressiivista ja viihdyttävää. On todennäköistä että torstaina Kosovoon matkaa lisää arvokisamitaleita, ehkä jopa kaksi.

Georgii Zantaraia -66kg
Tarvitseeko tätä enää tässä kohtaa edes selittää? Lyhyesti ja kauniisti. Zantaraia on yksi kaikkien aikojen viihdyttävämpiä ottelijoita. Hän on myös hallitseva euroopanmestari. Alle 66kg sarjassa kannattaa pitää silmällä myös Venäjän Yakub Shamilovia. Toimituksella on kutina että mies kruunataan huomenna euroopanmestariksi.

Tärpit - Päivä 2

Agbegnenou vs Trstenjak
Alle 63kg on todennäköisesti jälleen kahden kauppaa, ellei mitään yllättävää tapahdu. Pariisissa Agbegnenou oli selkeästi parempi, mutta Trstenjak oli vasta palaamassa matolle loukkaantumisen jälkeen. Jälleen kerran, voittajaa on lähes mahdotonta ennustaa.

Ruotsi
Perjantai on Ruotsin suuri päivä. Tommy Macias, Mia Hermansson, Anna Bernholm, sekä Robin Pacek. Ruotsin judo on nyt siinä pisteessä, että mitali perjantaina ei ole vain mahdollista - se on todennäköistä. Hyvänä päivänä Ruotsiin saattaa matkata jopa 3 mitalia.

-73kg
Tätä kirjoittaessa ei ole vielä selvää millä tavalla sarjat on jaettu eri matoille, mutta yksi asia on varmaa.Perjantain seurattava sarja on 73kg. Mukana ovat molemmat azerit Orujov (OG2 2016) ja Heydarov (EM1 2017), Georgian Shavdatuashvili (OG1 2012, OG3 2016), Italian ihmepoika Fabio Basile (OG1 2016 -66), Pariisin yllättäen voittanut Kosovon Akil Gjakova, sekä tietysti naapurimaidemme pojat Oscar Pertelson (EST) ja Tommy Macias (SWE)

Tärpit - Päivä 3

-90kg
Jos koko kilpailuista pitäisi valita vain yksi sarja katsottavaksi, olisi se -90kg. Sarjan taso on Euroopassa tällä hetkellä niin laaja, että lähes jokainen sarjan ottelu käydään todella kovien nimien välillä. Mukana ovat hallitseva euroopanmestari Kukolj (SRB), hallitseva maailmanmestari, myöskin serbialainen Nemanja Majdov, vuoden 2013 MM2 Kriztian Toth (HUN), sekä Venäjän Mihail Igolnikov, joka tuhosi Ekaterinburgissa olympiavoittaja Mashu Bakerin. Igolnikov muuten aloittaa urakkansa vuoden takaista EM-hopeamitalisti Axel Clergetiä (FRA) vastaan. Ainiin, ja löytyyhän sarjasta myöskin Georgian Beka Gviniashvili, jolla on tapana lennättää kilpakumppaneitaan vallan vallattomasti katon kautta tatamiin.

Liparteliani & Tushisvili
Georgialla on lauantaina mahdollisuus jopa triplaan, jos Gviniashvili pystyy hoitamaan alle -90kg sarjan. Varlam Liparteliania voi surutta tituleerata judolegendaksi (ja niin tässä blogissa on jo kauan tehtykkin). Lauantaina Liparteliani ottaa yhdeksännen euroopanmestaruusmitalinsa. Se tulee olemaan kultainen. Tushishvilin kiinnostavuutta tuskin tarvitsee perustella. Vai lennättääkö joku muu - siis oikeasti lennättää - 130 kiloisia lihakimppuja ilman halki kuten Tushishvili. Mielenkiintoista olisi nähdä uusintaottelu vuoden takaisesta, jolloin Tushishvili tuhosi alle 100kg olympiavoittaja Lukas Krpalekin. Nyt vuotta myöhemmin Krpalek on ottanut hieman lisää massaa, ja voisi kyetä uhkaamaan Tushishviliä - varsinkin matossa.


-----------Hansokun kanssa yhteistyössä:
www.penado.fi   (alekoodi "hansoku" -10% Ei koske tuoteryhmää matot ja tatamit)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti