torstai 12. tammikuuta 2017

Helsinki, pääkaupunkiseutu, Helsingin seutu

Hansokun kanssa yhteistyössä:
www.penado.fi   (alekoodi "hansoku" -10% Ei koske tuoteryhmää matot ja tatamit)
www.urheiluteippi.fi (alekoodi “hansoku” -10% Tuet samalla Hansokun toimintaa!)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kuva: Wikipedia“Helsinki antaa kyllä parastaan tällä viikolla.
Tiistaina iso ja nuori jengi iskeytyi Herttoniemeen vääntämään. Oli pätkiä ja oli normiraneja. Oli EM- ja oli MM-mitalisteja.

Keskiiviikkona se touhu vasta räjähtikin. Vaikka reserviin jäi vielä hurja määrä tekijöitä, saapui arviolta 30 kovan luokan nykyistä ja entistä championia Chikaran tatamille ottamaan mittaa toisistaan. Loppuun saatiin vielä kunnon hulabaloo kun “mestarin” kylki kastui viimeisillä sekunneilla. Harvinaista herkkua oli siis tarjolla. Tylsää tai huonoa treeniä ei silti ole muulloinkaan keskiviikkoisin nähty. Aina tapahtuu ja vastus on kovaa. Vaikka keski-ikä oli hitusen päälle parikymmentä, oli tänään jopa judoliiton puheenjohtajakin osana tätä hurjaa harjoitusta
.
Mitähän Meidokanin torstaina on luvassa? Entä perjantaina Finndaissa? Loppuviikon huipentuma on silti sunnuntaitreenit Meidokanissa, jonne on huhujen mukaan kokoontumassa sekalainen, häntäpäästä kova, loppupäästä timantinkova ryhmä judokoita.
Jos missasit treenit tällä viikolla niin älä helvetissä ensiviikolla!”
-Hansokun FB-päivitys 11.1.2017


Oman toimituksemme FB-päivityksestä tuli mieleen mikä massa pääkaupunkiseudulla on Suomen olosuhteisiin nähden kovia judokoita ja miten siitä saisi vielä enemmän irti. Jos muistellaan vaikka ensin tämän viikon tiistaita. Paikalla oli Arttu (-73kg, 2015 SM. 1.), Petteri (-81kg, 2015 SM 2.), Oskari (-81kg 2016  B-junnujen EM 2.), Matias (-81kg, 2016 SM 3.), Tomas (-81kg mitaliehdokas SM 2017), Aku (-81kg 2016 SM 2.) ja muita miesten SM-mitalisteja pienemmistä sarjoista kuten Henri, Tommi ja Jolle. Tällainen lista saatiin kasaan jo miesten Suomen kärjestä. Junnut sekä tytöt, että naiset päälle.
Toimitus selvitti asiaa ja sai selville, että paikalle voisi tiistaisin tulla myös urheilijoiden henkilökohtaiset valmentajat. Mahdollisuus olisi mennä senseiriviin puku päällä, mutta yhtälailla olisi mahdollisuus tulla laidalle farkut jalassa antamaan omille urheilijoille neuvoja randorien aikana. Alkuvuosi mitä ilmeisemmin menee samaa kaavaa tiistaisin, eli alkutekniikat alle ja noin 17.30 käynnistyy randorit. Vaikka vetäjä onkin muualta asetettu kolmasosapuoli, olisi henkilökohtaisilla valmentajilla sauma tulla ohjaamaan oman valmennettavansa toimintaa randoreissa. Toiminta saattaisi myös hitsata PK-seudun lahjakkaita urheilijoita ja hyviä valmentajia yhteen.


Keskiviikko on päkaupunkiseudun treeniviikkoa tarkastellessa oma lukunsa. Silloin randoripareja on valittavissa oman maun mukaa.  Vaikka treenijengi on kokenut hiljattain osittaisen nuorennusleikkauksen, on muutaman vuoden takaisia suomenmestareita useinmiten reilusti mukana. Toimitus voi omakohtaisen kokemuksen perusteella sanoa, että aktiiviuran jälkeisinä muutamana vuonna mestarien suorituskyky randoreissa ei merkittävästi putoa. Täten usein aliarvostetut jäähdyttelijät toimivat mitä parhaimpina vastuksina vielä tavoitteellisesti urheileville nuorille. Keskiviikkoisin paikalla on yleensä 20-30 judokaa, mutta kerran paikalla oleva vierailija ei välttämättä ymmärrä koko kuvion laajuutta. Moni “jäähdyttelijöistä” saattaa ilmestyä vain joka kolmas tai neljäs viikko paikalle. Käytännössä tämä kierto tarkoittaa sitä, että henkilö joka käy joka keskiviikko, saa joka keskiviikko erilaista vastusta.


Perjantai Finndaissa on myös hyvä mahdollisuus harjoitella vierasseuralaisten, mutta rakkaiden pääkaupunkiseutulaisten kanssa. Treeneissä käy hyvätasoisia harrastelijoita, mutta kuten keskiviikkonakin, myös entisiä kisakoneita joiden olette luulleet lopettaneen. Toimituksen käsityksen mukaan Finndaihin on kukin tervetullut. Päivähän on siinä mielessä tosin ongelmallinen, että kisat ja leirit osuvat usein viikonlopulle ja puhtikin hiipuu viikon lähestyessä loppuaan. Mutta silloin kun se sopii, niin kannattaa pistäytyä. Ainakaan kasiykkönen ei ole tehnyt vuoteen yhtään turhaa reissua Finndain perjantaihin.


Sunnuntai. Meidokanin sunnuntaitreeniä voisi pitää pikku-keskiviikkona. Samanlaista kiertoa treenikävijöissä on havaittavissa kuin keskiviikkoisin Chikarassakin. Yhtenä keväänä treeneihin oli ilmestynyt 44 eri judokaa (joista n.90% entistä tai nykyistä kilpailijaa) vähintään kerran tarkkailujakson aikana.  Ilmapiiri on rento ja treeniparit hyviä. Vakiokävijät takaavat onnistuneen treenin huolimatta ajallisesti mahdollisista päällekkäisistä kilpailutapahtumista. Ohjelma on 10min oma lämmittely ja 4 minuutin pystyrandorit lyhyillä mattoonjatkoilla.


Tiivistettynä: Toimitus lämpimästi suosittelee käyttämään yllämainittuja harjoituksia kunnon kohotuksen tai itsensä nostamiseen huipulle. Parhaan hyödyn PK-seutu saa itsestään ilmestymällä samoihin harjoituksiin. Jos tässä tapahtuu pienikin parannus, niin parempaa harjoitusympäristöä saa lähteä hakemaan Keski-Euroopasta asti. Jo silloin tällöin itselleen uusissa harjoituksissa pistäytyminen saa aikaa lumipalloilmiön ja treenit alkavat keräämään lisää ja lisää porukkaa.


Ajat ja paikat:


Treenimusaa:


[ILMOITUS: Jos sinulla on jokin mielenkiintoinen uutinen tai mielipide, jonka haluaisit julki, otathan yhteyttä! Otamme mielellään vastaan kilpailumatkakertomuksia, mielipidekirjoituksia ja muuta kilpajudon ympärillä pyörivää asiaa.
Etsimme myös uusia yhteistyökumppaneita lehdellemme, hyvien, jo olemassa olevien lisäksi.

Meidät tavoittaa helpoiten lähettämällä yksityisviestin Hansokun facebookin inboxiin tai lähettämällä sähköpostia toimitus.hansoku@gmail.com ]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti