tiistai 12. syyskuuta 2017

Judokulttuuria Suomeen


Luodaan judoon fanikulttuuria. Tuokaa oman seuran junnut katsomaan isoja aikuisten kilpailuja silloin kun siihen on mahdollisuus! Jos kilpailuun tulee ostaa pääsylippu, voisi järjestävä taho vaikka tarjota seuroille jonkin hyvän lippupaketin. Jos tästä tehtäisiin yhteinen tavoite meille kaikille, niin ehkä saataisiin ankkuroitua nuoret lajin pariin pysyvämmin. Ainakin täällä näppäimistön äärella muistellaan sitä miten siistiä oli lapsena nähdä kun mestarit matsaavat.


Kuvitelkaa miten hienoa olisi jos alettaisiin tuomaan pikkujunnuja yhteiskuljetuksella katsomaan aikuisten kovia kilpailuja kuten SM, FJO, Baltic Sea Open ja Max Jensen Memorial. Siinä tehtäisiin palvelus tapahtuman järjestäjille, kilpailijoille ja ennen kaikkea nuorille itselleen. Jokainen äiti ja isä on tuonut lapsensa judoon varmasti sen takia, että on nähnyt sen hyväksi lapselleen. Mikä saa pienen judokan pysymään paremmin lajin parissa kuin esikuvat? Luodaan lapsille ja nuorille ajatus, “hitsi, mä voisin olla tuolla joku päivä!”

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hansokun kanssa yhteistyössä:
www.penado.fi   (alekoodi "hansoku" -10% Ei koske tuoteryhmää matot ja tatamit)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Herätetään Max Jensen Memorial Cup henkiin. Leipää ja sirkushuveja kansalle. Max Jensen Memorialissa on nähty aivan törkeän kiinnostavia otteluita. Vanhoista otteluista tulee ensimmäisinä mieleen finaali Rannan ja Mäen välillä, Riisin vanhoilla päivillään ottamat kovat otteluvoitot, Kärpäsen kulta-aika, opettajan ja oppilaan kohtaaminen eli Pekkolan ja M`Saknin välinen ottelu jne. Kilpailu on kai aika iso homma järjestää, mutta onko täysin mahdoton ajatus, että joku uusi taho järjestäisi sen uudella tavalla?


Kilpailun nimi olisi hyvä pitää samana, mutta toimituksella ei ole tietoa keneltä lupaa sen pitämiseen pitäisi kysyä. Jos sillä nimellä kilpailun järjestäminen ei onnistu, niin voidaanhan nimeksi ottaa vaikka “Avoimen painoluokan suomenmestaruuskilpailu”.


Päätös kilpailun järjestämisestä tulisi tehdä aikaisessa vaiheessa, kisakutsut lähetettäisiin aikaisessa vaiheessa kilpailijoille tai avattaisiin judoshiaihin ehkä jopa mieluummin avoin ilmoittautuminen. Palkinnoksi voittajalle esimerkiksi S-ryhmän lahjakortti, jos palkintoraha on lain kannalta ongelmallinen. Jos lahjakorttiratkaisuun päädytään niin sen tulisi olla siis sellainen, että se käytännössä vastaa rahaa eli sillä voisi ostaa elintarvikkeita jostain isosta ketjusta. Rahat lahjakorttiin kerättäisiin ilmoittautumismaksuista. Avoin ilmoittautuminen saattaisi paisuttaa kilpailun liian suureksi, mutta se toisi palkinnoille enemmän rahallista arvoa sekä tekisi kilpailusta ehkä vauhdikkaamman kun kilpailijoiden tasoerot olisivat suurempia. Plussaa olisivat myös mahdolliset jymy-yllätykset.


Ilmoittautumismaksuista saatavat tulot jaettaisiin:
40% kulta
20% hopea
10% pronssi
10% pronssi
10% tuomarit
10% järjestäjä


Jos kilpailijoita on 20kpl ja ilmoittautumismaksu on 50 euroa, niin:
400e kulta
200e hopea
100e pronssi
100e pronssi
100e tuomarit
100e järjestäjä


Jos kilpailijoita on 40kpl ja ilmoittautumismaksu on 50 euroa, niin:
800e kulta
400e hopea
200e pronssi
200e pronssi
200e tuomarit
200e järjestäjä


B-junnut ja nuoremmat ilmaiseksi sisään. Lopuille katsojille sisäänpääsymaksu 5-10e, jonka tulot jaetaan tuomareiden ja järjestäjän kesken järkevässä suhteessa, jotta he saavat edes pientä korvausta näkemästään vaivasta.


Ehdotamme siis, että  kilpailu järjestettäisiin jonkin B-junnujen leirin yhteydessä, jolloin saataisiin nuorille roolimalleja ja jännää katsottavaa, eli ankkuroitaisiin heidät paremmin lajiin. Jos kilpailu pidetään esimerkiksi Varalan suurimmalla tatamilla B-junnujen maajoukkueleirin yhteydessä, ei tarvitsisi maksa erikseen mitään tilojen vuokrasta, joten lähes kaikki tulot jäisivät jaettavaksi judoyhteisön sisälle.


Mahdollisia ajankohtia kilpailulle. HUOM! Kilpailun ajankohtaa valittaessa tulisi varmistua myös siitä, ettei aikuisilla ole samanaikaisesti jotakin tärkeää kilpailua tai leiriä!


Koska Hansokun toimituksella ei ole osaamista ja kykyä tällaisia järjestellä, ehdotamme kilpailun järjestäjäksi hyväksi kilpailujen järjestäjäksi koettua XXXXX, joka huolehtii 1. Neuvottelusta liiton b-junnujen valmentajan kanssa, 2. Kerää kilpailumaksut ja toimittaa lahjakortit, 3. Huolehtii tuomareista ja tuomareiden korvauksista ja 4. Muusta kilpailuun liittyvästä.


Kokonaisuutena kilpailu saisi olla hiukan show meiningillä, hyvät sisääntulomusiikit ja jos löytyy joku erikoishyvä selostaja niin sellainenkin olisi hyvä asia. Hansoku voi yrittää mainostaa tapahtumaa.


Myöhemmin voitaisiin palata vanhaan tapaan ja järjestää kilpailu Helsingissä, jolloin maksavan yleisön haaliminen on helpompaa ja näkyvyys suurempaa. Tai jatkaa aikaisemmin kuvatulla tavalla. Tai jos homma ei toimi, niin olla jatkamatta.


“Max Jensen Memorial Cupin
voittajat kautta aikojen:

1982 Juha Salonen, Chikara
1983 Juha Salonen, Chikara
1984 Pekka Korpiola, Meidokan
1985 Juha Salonen, Chikara
1986 Heikki Arpiainen, Chikara
1987 Juha Salonen, Chikara
1988 Juha Salonen, Chikara
1989 Kimmo Kallama, Tikkurilan Judokat
1990 Janne Selin, Hämeenlinnan JS
1991 Juha Salonen, Chikara
1992 Juha Salonen, Chikara
1993 Timo Peltola, Tikkurilan Judokat
1994 Timo Peltola, Tikkurilan Judokat
1995 Timo Peltola, Tikkurilan Judokat
2001 Timo Peltola, Tikkurilan Judokat
2002 Timo Peltola, Tikkurilan Judokat
2003 Samuel Mäki, Ålands Judoklubb
2004 Mika Toroi, Kuopion Sakura
2005 Jouni Ranta, Tikkurilan Judokat
2006 Mika Toroi, Tikkurilan Judokat
2007 Rauli Kärpänen, Chikara
2008 Rauli Kärpänen, Chikara
2009 Janne Romppanen, Joen Yawara

1996-2000 kisaa ei järjestetty

Naisten Max Jensen Memorian Cupin voittajat:

2006 Johanna Ylinen, Hollolan Holjutai
2007 Satu Lehikoinen, Joen Yawara
2008 Satu Lehikoinen, Joen Yawara
2009 Satu Lehikoinen, Joen Yawara”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti