lauantai 1. lokakuuta 2016

Tampereen European Cup Päivä 1

Tampereen Euroopean Cupin ensimmäinen päivä jätti suomalaisleiriin kaksijakoisen tunnelman. Miesten joukkueen esitys ei herättänyt suuria riemukiljahduksia paikalle saapuneessa suomalaisyleisössä. Parhaaksi saavutukseksi miesten osalta jäi Stefan Rönkön 5. tila alle -66kg sarjassa. Stefan vastasi myös ehkä päivän hienoimmasta suomalaisheitosta nöyryttäessään Venäjän Karimovia koshigurumalla keräilyottelussa.


Päivä ei kuitenkaan jäänyt suomalaisten osalta pelkästään pettymykseksi, sillä naisten joukkue kompensoi miesten heikkoa suoritusta peräti kolmella mitalilla: Alle 48kg sarjassa Marinanne Kosonen nappasi pronssia kahdella otteluvoitolla tiukassa poolissa. Alle 63kg sarjassa Jessika Hellgren kukisti pronssiottelussa kilpakumppaninsa ja harjoitustoverinsa Alexandra Bartonin, napaten näin ollen myös pronssia. Päivän kruunasi kuitenkin Katri Kakko sarjan -52kg kultamitalilla.

Koska puolet toimituksesta osallistui kilpailuun (joskin heikolla menestyksellä) ja toinen puolikas pudotti painoja sunnuntaita varten, emme kyenneet seuraamaan otteluita kovin tarkkaan. Tästä johtuen, tuomme iloksenne vain mitalistien haastattelut.

Alle 48kg sarjan pronssimitalisti Marianne Kosonen: “Päällimmäiseksi jäi positiivinen vire, sillä viimeisessä matsissa tunsin hallitsevani vastustajaa ja nautin ottelemisesta. Mitali varmistui vasta tämän jälkeen, se nosti fiilistä entisestään. Päivän kaksi tappiota toki kirvelevät, ensimmäisessä tein taktisen mokan ja toisessa tuomarien näkemys oli ratkaiseva. Mutta voittamissani otteluissa olen tyytyväinen siihen, että sain kaivettua pisteen ja pidin johdon loppuun saakka. Kunto ja vire olivat tänään kohdallaan. Tekninen ja taktinen pelisilmä vaativat vielä työstämistä, sillä olen otellut tällä tasolla vasta reilut 15 matsia. Mutta tämä päivä toi taas kokemusta lisää.”

Alle 63kg sarjan pronssimitalisti Jessika Hellgren: “Kyseessä olivat ensimmäiset aikuisten kisani,  joten lähdin ottelemaan ilman mitään ennakko-odotuksia. Mielenkiintosin matsi oli Plottia (FRA) vastaan, ja se matsi tuntu hyvältä vaikka hävisinkin. Tästä jäi hyvä fiilis jatkaa tuleviin kisoihin!”

Alle 52kg sarjan voittaja Katri Kakko: “Ensimmäinen matsi Rossoa (FRA) vastaan oli kaikista tiukin. Olin ennen hävinnyt Rossolle, mutta nyt pääsin varoituksen johtoon ja onnistuin säilyttämään johtoaseman loppuun asti” Toimituksen tiedustellessa siitä, mistä Katrin tänään tehokkaaksi osoittautunut moroteseoinage on jälleen löytynyt, oli vastaus yksinkertainen “Kieppiä on nyt tämä syksy hiottu! Vaikka se onkin tokui-wazani, niin en ole pystynyt aikaisemmin löytämään sille oikeaa paikkaa, joten olin tyytyväinen, että se tänään löytyi” Mitaliputkeaan Kakko aikoo jatkaa viikon päästä kovatasoisessa Serbian Eurooppa Cupissa: “Tämän päivän perusteella kunto oli ainakin hyvä. Matseissa ei hapottanut yhtään ja jaksoin olla aktiivinen koko ajan” Haastattelun lopussa Katri iloitsee vielä siitä, että onnistui voittamaan juuri Suomessa “ Tätä ennen en ollut onnistunut Tampereen Eurooppa Cuppia voittamaan, joten oli hienoa voittaa juuri täällä, kaikkien tuttujen ihmisten edessä”. Haastattelun loppuun selkeästi ilahtunut Katri lauleskelee vielä pienen “padappadappadaa” pätkän, ennen kuin suuntaa kohti ansaittua ruokailua


Kuva: Sanna Pyykkönen


Lauantain Tulokset
Miehet -60 kg
1) Richard Vergnes FRA
2) Magomed Solomgeriev RUS
3) Marcel Bizon GER, Andrea Ferretti ITA

Miehet -66 kg:
1) Steffen Hoffmann, GER
2) Alexander Raskopine, ISR
3) Farid Ben Ali FRA, Andrej Klokov LTU

Miehet -73 kg:
1) Samuel N´Zingo FRA
2) Dmytro Raskin ISR
3) Philipp Mackeldey GER, Victor Allansson SWE

Naiset -48 kg
1) Melodie Vaugarny FRA
2) Priscilla Morand MRI
3) Marianne Kosonen FIN

Naiset -52 kg
1) Katri Kakko FIN
2) Fabiola Pidroni ITA
3) Julia Rosso FRA, Tamara Silva SUI

Naiset -57 kg:
1) Ebba Glaas SWE
2) Mikaela Barrera Birath SWE
3) Samanta Fiandino ITA

Naiset -63 kg
1) Laetitia Blot FRA
2) Marine Giraud FRA
3) Jessika Hellgren FIN, Giorgia Dalla Corte ITA.


Hansokun kanssa yhteistyössä kamppailutarvikeliike:Hansokun kanssa yhteistyössä pientukijana:Tiilaa uheiluteipit, kylmägeelit yms. alennuskupongilla “hansoku”. Saat 10% alennusta ja samalla jokainen alennuskupongilla tilattu tuote tukee Hansokun toimintaa!

www.urheiluteippi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti