perjantai 17. helmikuuta 2017

Eetu Laamanen - Osa 1 - Eetu

Hansokun kanssa yhteistyössä:
www.penado.fi   (alekoodi "hansoku" -10% Ei koske tuoteryhmää matot ja tatamit)
www.urheiluteippi.fi (alekoodi “hansoku” -10% Tuet samalla Hansokun toimintaa!)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EETU LAAMANEN

Eetu Laamanen on hyväntuulisen oloinen heppu. Se ei tosin yksinään riitä Hansokun haastatateltavaksi pääsemiseen. Haastattelemme 28-vuotiasta ja viisinkertaista suomenmestaria, koska hänellä on jo nyt pitkä meriittilista judouraltaan, joka on uskoaksemme kaikkea muuta kuin ohi. Jossain aikasemmassa lehtijutussa Kiteeltä kotoisin olevaa, Tampereella treenannutta ja nykyään Ranskassa asuvaa Laamasta kuvailtiin “hitaasti kypsyväksi”. On siis mahdollista, että Laamasen parhaimmat tulokset olisivat vielä edessä päin.

Eetu Laamanen: Alkuun haluan kiittää Hansokua haastattelupyynnöstä ja hyvästä nettilehdestä, josta löytyy aina kiinnostavia juttuja. Haastattelua varten lähetetty ”kysymyspatteristo” sisälsi moniselitteisiä kysymyksiä, josta monesta olisi jo itsestään saanut kokonaisen artikkelin tai haastattelun. Moneen kysymykseen saa tarkempaa infoa Facebookin urheilja-profiilini videoblogeissa eli E-vlogeissa. Lisäksi haluan vielä korostaa, että kaikki vastaukset ovat omia näkemyksiäni ja kokemuksiani eikä mitään ”kiveen hakattuja totuuksia”.


Onko totta, että tähtäät vielä Tokion olympialaisiin, joihin päästessäsi olisit 31-vuotias ja onko totta, että olet vielä täysillä mukana? 
Olen aina sanonut jatkavani niin kauan kuin nautin harjoittelemisesta ja kilpailemisesta. Jos menestys on odotetunlaista, voin hyvin jatkaa vielä Tokion jälkeenkin. Mutta vuosi kerrallaan edetään sitä kohti. Hyviä tuloksia täytyy toki tulla jo ennen sitä ja on pysyttävä terveenä sekä pystyttävä luomaan riittävät taloudelliset resurssit jatkossakin.

Olen ehdottomasti täysillä mukana ja ”all in”. En olisi muuten muuttanut Pariisiin ottamaan seuraavaa askelta urallani. Heti muutettuani viime syksynä minulla oli huonoa onnea kun loukkasin harjoituksissa olkapäätäni, jonka kuntouttaminen kesti loppuvuoden. Nyt palaan kilpailujen pariin vuoden alusta.

Punttitulokset?
Painonnostokisoissa oon joskus temmannut 86kg ja työntänyt 100kg. Työntö pukeilta 122,5 kg. Ne ovat varmaan parhaimmaista päästä. ”Mediaseksikkäimissä” lajeissa, kuten penkissä en ole mikään erityisen hyvä.

Cooper? 
Karvan alle 3200m tais olla joululeirillä 2015.

Lempitekniikat?
 Ogoshi, uchimata ja kosotogari/kosotogake eli ”portsari” sekä variaatiot näistä. Ylipäätään ”sylimyllyt”.  Viime vuosina myös pyyhkäisyt ja mattojudo on kehittynyt mukavasti.


Pariisin Grand Slamissa 2015 Ranskan hallitseva mestari pääsi maistamaan kosotogakea. Suurissa turnauksissa tällaisen pienen maan puoliammattilaiset haastavat isojen maiden täysammattilaiset. Kuva: FF Judo/ Philippe Rabouin


Parhaat saavutukset? 
Kotimaassa lukuisat suomenmestaruudet eri ikäryhmissä ja joukkuesuomenmestaruudet Tampereen Judossa. Joukkuemestaruuksiahan monet eivät nykyään pidä juuri minään, mutta itse olen yleensä kohdannut joukkuekisoissakin vaikkapa edellisen päivän yksilökisojen finaalivastuksen, joka on pitänyt peitota heti perään uudelleen. Lähes 10 ottelua kahteen päivään on Sm-kisa viikonloppuina muutenkin aina spesiaalitapahtuma.

Kansainvälisesti 4 Eurooppa-cup mitalia, joista 2 kultaista. Euroopan-  ja Pan-Amerikan Openeissa olen sijoittunut 2 kertaa viidenneksi. Lisäksi on Finnish Judo Openista ”värisuora” mitaleja ja alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen 7.sija. Kaikenlaista pientä siihen päälle, kuten mitaleja eri maiden avoimista ja esim. ”Karjalan tasavallan” Sambo-painin mestaruus junioreista =). Yksittäisiä kovia kansainvälisiä vastuksia on tullut jo voitettua useampia, mutta valitettavasti ei samoissa kisoissa.

Lisäksi pidän hyvänä saavutuksena kohtuullisten taloudellisten resurrssien luomista vuodesta toiseen sekä terveenä pysymistä pienistä ”huolloista” huolimatta. Nämä ovat mahdollistaneet uran jatkumisen.

Tavoitteet judossa? 
Ottaa tarvittavat askeleet kansainväliselle terävimmälle judohuipulle ja menestyminen mitalien muodossa judon arvokilpailuissa. Samalla kuitenkin nauttien jokapäiväisestä harjoittelusta ja kilpailuista.

Pahimmat vastukset Suomessa, Ranskassa, maailmassa? 
Kotimaassa on paljon hyviä nuoria tulossa. Varsinkin nyt, kun aikuisten ja A-nuorten maajoukkueryhmät ovat kasvaneet. Jos kaikki jatkavat tosissaan 30-vuoden korville niin varmasti tulee menestystä isommalla rintamalla. Yhtä pahinta en osaa sanoa.

Ranskassa on ”seppokolmonen” kärjen osalta tällä hetkellä hieman sekaisin ja tämä vuosi varmaan näyttää kuka tai ketkä nousevat arvokisoihin, mutta eiköhän se Duprat, Urani, Korval ja Axus (2016 mestari) joukosta löydy. Porukkaa tosin riittää tähän(kin) sarjaan Ranskassa muitakin.

Maailmassa kun ottaa ranking-listalta top 10 niin aika pahoja myllyttäjiä alkaa löytymään. Ono, Hashimoto + muut jaapot, Orujov, An jne. Jos yksi pitää sanoa niin kyllä se Ono on. Veikkaan, että saman vastauksen saa lähes tulkoon keneltä tahansa muultakin seiskakolmen kaverilta maailmassa tällä hetkellä =).

Suunnitelmat judon jälkeen? 
En osaa vielä sanoa mitä teen urheilu-uran jälkeen. Saatan jatkaa lajin parissa valmentajana. Saavuttamalla tavoitteeni eli menestymällä arvokilpailuissa avautuvat valmentajan paikat helpommin. Toisaalta voin innostua kilpailemaan jossakin muussa urheilulajissa tai tehdä jotain ihan muuta.

Minut tuntevat tietävät, että olen ”oman polun kulkija” ja teen sitä mikä huvittaa muiden mielipiteistä välittämättä. Tarkoitus on ainakin toistaiseksi pysyä täällä Ranskassa. Kovana urheilumiehenä jatkan urheilun harrastamista jokatapauksessa kilpaurheilu-uran jälkeenkin, sen verran osaan varmasti sanoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti