keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Hansoku Ranking Vol 2 - Pohdintaa

Hansokun kanssa yhteistyössä:
www.penado.fi   (alekoodi "hansoku" -10% Ei koske tuoteryhmää matot ja tatamit)
www.urheiluteippi.fi (alekoodi “hansoku” -10% Tuet samalla Hansokun toimintaa!)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pohdintaa:


Edellisen artikkelimme nostattaman palautevyöryn takia, Hansoku pyrkii nyt selventämään joitain asioita. Julkisen keskustelun avaaminen on yksi kaikkien mediassa toimivien päätarkoituksia ja kuten näkyy, onnistuimme siinä hyvin. Tämä on ehdottomasti positiivinen asia. Haluaisimme kuitenkin pyytää jatkossakin asiallista kommentointia. Tällä tavoin luomme positiivista keskustelua.


Olemme saaneet paljon palautetta, sekä käyneet hyvää ja rakentavaa keskustelua monien tahojen kanssa. Haluaisimme kuitenkin tässä nostaa esille muutaman asian, jotka vastaavat saamaamme kritiikkiin.


Sysäyksenä ranking -systeemin luomiseen toimivat aikaisemmat erimielisyydet ja lukijoilta tullut pyyntö rakentaa tällainen systeemi. Kyseessä oli siis samantyyppinen ranking -systeemi kuin IJF:llä on käytössä. Eri tasoiset kilpailut arvotettiin eri pistein.


Sanallisin lisäyksin estettiin, että poolissa ei voi saada ranking-pisteitä sijoituksesta (perustuu IJF:n malliin). Tämä on tavallaan epäreilua pooleissa ottelevia kohtaan, koska mahdollisuutta isoihin pisteisiin ei ole. Toisaalta ranskalaisessa kaaviossa ottelut vaikeutuvat sitä mukaa kun urheilija etenee kaaviossa. Silti ranskalaisessa kaaviossa saadut otteluvoitot on katsottu poolissa saatujen otteluvoittojen kanssa saman arvoisiksi.


SM-mitali on toki jo saavutuksena arvostettava ja tavoiteltava. Halusimme kuitenkin antaa lisäksi jonkin arvon ehdotuksessamme myös maanmestaruuskilpailuille. Maksimipistemäärä SM-kilpailuista oli ehdotuksemme mukaan 6 pistettä. Sillä on alemmalla tasolla merkitystä mutta menestyksen ollessa E-open mitali -tasoa, SM:n merkitys jää lähes olemattomaksi.


Emme väittäneet, että systeemi olisi paras mahdollinen. Se oli paras minkä itse pystyimme luomaan. Tarkoituksena oli ideoida työkalu valintojen avuksi ja tehdä valintasysteemistä selvempää urheilijoille, sekä heidän taustajoukoilleen. Tai antaa aihio kehitettäväksi paremmaksi.


Kyse on kuitenkin vain ehdotuksesta. Tällainen ranking -systeemi voitaisiin tulevaisuudessa ottaa käyttöön puhtaalta pöydältä, silloin kukaan ei voisi tuntea itseään väärin kohdelluksi.


Vastauksia judo suomi24 esitettyihin kysymyksiin:


Emme sanoneet, että EJU-ranking ei käy. Se ei kai nykyisin edes ole käytössä tässä tarkoituksessa. Ehdotimme meidän mielestämme hyvää tapaa laskea pisteitä. Jutussamme myös lukee (ehkä hieman epäselvästi kylläkin), että Tommi loi arvostelusysteemin. Tommi sai 0 pistettä luomallaan järjestelemällä. Jotkut ovat korkeammalla sijalla toisessa, jotkut toisessa systeemissä. Alla muutama esimerkki:


EJU/Hansoku
50/18
50/23
50/133
40/32
40/14
20/10
: 20/53
14/26
0/348


Ja esimerkiksi tuoreella olympiavoittajalla Majlinda Kelmendillä on Eju rankingissa 50 pistettä, mikä tarkoittaa kahdettakymmenettäviidettä sijaa sarjassaan.


EJU rankingissa on mukana vain european cup -kilpailut. Siinä ei ole SM-, ei european open-, ei GP, eikä myöskään GS, EM, MM-kilpailuja.


Oma ranking -systeemimme huomioi myös yksityiskohtaisemmin kilpailusuoritukset. Se huomioi otteluvoitot ja muutkin kisat kuin e-cupit.  Ottaen huomioon edellä esiin tuodut asiat, niin väittäisimme, että oma rankingimme on parempi kuin EJU:n tähän tarkoitukseen.


Ei, emme tietenkään halua uutta judoliittoa. Esitämme lehdessämme muiden artikkeliemme lisäksi ideoita. Jos idea koetaan huonoksi, niin se kuolee aiheuttamatta vahinkoa. Jos se koetaan hyväksi ja otetaan käyttöön, niin toiminta on kehittynyt. Tarkoituksenamme ei ole siis luoda uutta järjestelmää, vaan pikemminkin kehittää jo olemassa olevaa järjestelmää. Haluamme myös toimia alustana muiden ihmisten kirjoittamille jutuille ja ideoille. Siksi juttumme lopussa on usein teksti: [ILMOITUS: Jos sinulla on jokin mielenkiintoinen uutinen tai mielipide, jonka haluaisit julki, otathan yhteyttä! Otamme mielellään vastaan kilpailumatkakertomuksia, mielipidekirjoituksia ja muuta kilpajudon ympärillä pyörivää asiaa.
Etsimme myös uusia yhteistyökumppaneita lehdellemme, hyvien, jo olemassa olevien lisäksi.
Meidät tavoittaa helpoiten lähettämällä yksityisviestin Hansokun facebookin inboxiin tai lähettämällä sähköpostia toimitus.hansoku@gmail.com ]


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti