keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

EM-Kilpailut 2017 - Aikataulut + Ennakot -60kg & -66kg

Hansokun kanssa yhteistyössä:
www.penado.fi   (alekoodi "hansoku" -10% Ei koske tuoteryhmää matot ja tatamit)
www.urheiluteippi.fi (alekoodi “hansoku” -10% Tuet samalla Hansokun toimintaa!)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EM-kilpailut käynnistyvät Puolan Varsovassa huomenna 20.4.2017. Tapansa mukaan Hansoku toimittaa kilpailuista kuumimmat skuupit ja parhaat ennakot. Kilpailuiden ohjelman löydät tämän jutun lopusta. Sitten itse asiaan, eli sarjakohtaisiin ennakoihin!

-60kg
Alle 60kg sarja on sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Ykkössijoitettuna, ja suurena ennakkosuosikkina, kilpailuun lähtee Azerbaidzanin Orkhan Safarov. Safarov pitää hallussaan maailmanlistan ensimmäistä. Tasaisen suorittajan saavutuksiin kuuluu muun muassa vuoden 2016 Mastersien voitto, sekä viime ja toissa vuoden EM-hopea.

Kovimman vastuksen Safaroville tarjoaa todennäköisesti Georgian Amiran Papinashvili, joka sijoittui Safarovin tavoin viidenneksi Rion olympialaisissa. Georgialainen on osoittanut vahvaa kuntoa tänä vuonna nappaamalla jo 3 World Tour- mitalia.  

Kokeneemmasta kaartista myös Armenian Hovhannes Davtyan ja Turkin Bekir Ozlu kannattaa painaa mieleen. Molemmilta herroilta löytyy EM-mitaleita jo viime Lontoon olympiadilta. Ozlu on yksi alle 60kg vahvanäppisimpiä ottelijoita, Davtyanin ollessa taktisesti yksi haastavimpia. Molempien vanhusten kestävyys yleensä vain loppuu ottelun edetessä loppua kohti.

Nuoruutta sarjassa edustavat Ranskan Cedric Revol, sekä Vincent Manquest, jotka ovat esittäneet keväällä vahvoja otteita. Myös Espanjan Francisco Garricos on potentiaalinen mitaliehdokas. Nuorista ottelijoista mielenkiintoisin on kuitenkin ehkä Saksan Moritz Plafky. Vaikka Plafkylla ei tältä vuodelta olekaan mitaleita kansainvälisistä kilpailuista, on ennakkoluuloton saksalainen kukistanut muunmuassa hallitsevan euroopanmestarin, sekä Rion olympiakolmosen. Hyvänä päivänä Plafky voi siis kukistaa itseään ennakkoon paljon kovempia ottelijoita. 

-66kg
Alle 66kg sarja on tasoltaan erittäin laaja, mutta yksi ennakkosuosikki on kuitenki ylitse muiden. Hallitseva euroopanmestari Georgian Vazha Margevalashvili on vuonna 2017 teloittanut kaikki vastustajansa näytöstyyliin Japanin ihmelapsi Hifumi Abea lukuun ottamatta, eikä Abea euroopanmestaruuskilpailuista löydy.

Mahdollisia haastajia georgialaiselle löytyy monia, mutta ennakkoon vahvat Kamal-Khan Magomedov (RUS) ja Tal Flicker (ISR) olivat molemmat hernepusseja Margevelashvilin käsittelyssä helmikuisessa Dusseldorfin GPssä. Yksi mielenkiintoisimpia haastajia on Slovenian Adrian Gomboc, joka tiputti Margevelashvilin Rion olympialaisissa, aiheuttaen georgialaisen ainoan tappion eurooppalaiselle yli vuoteen.

Myös Azerbaidzanin Nijat Shikalizada ja Israelin Baruch Shmailov ovat sarjan mielenkiintoisia ottelijoita. Molemmat miehet omaavat erinomaisen fysiikan ja ovat kykeneväisiä isoihin pommeihin. Toimituksen katse kääntyy kuitenki väistämättä kahdeksanneksi sijoitettuun mieheen. Ukrainan Georgii Zantaraia yritti comebackia jo Tblisin GPssä, mutta idioottimainen pääpusku lopetti miehen urakan. Vaikkei “Zantta” olekaan enää huippuvuosien vedossa voi mieheltä silti odottaa lähes mitä tahansa, vähintäänkin viihdyttävää ottelemista. Muistettava on myös ukrainalaisen ajoittainen mattovelhoilu, varsinkin miehen tehokkaat kuristukset, jotka saattavat päättää kenen tahansa matossa höntyilevän kisapäivän. 

Kilpailuiden Aikataulu

(kaikki ajat ovat Suomen aikaa) 

 

Keskiviikko, 19. Huhtikuuta

 • 17:00 - Arvonta

Torstai, 20. Huhtikuuta

Naiset: -48kg, -52kg, -57kg ja Miehet: -60kg, -66kg
 • 12:00 Alkuottelut
 • 17:00 Semifinaalit, keräilyt ja mitaliottelut

Perjantai, 21. Huhtikuuta

Naiset: -63kg, -70kg ja Miehet: -73kg, -81kg
 • 12:00 Alkuottelut
 • 16:30 Avajaiset
 • 17:00 Semifinaalit, keräilyt ja mitaliottelut

Saturday, 22nd of April 2017

Naiset: -78kg, +78kg ja Miehet: -90kg (Samuli Viitanen), -100kg, +100kg
 • 13:00 Alkuottelut
 • 15:15 Arvonta: Joukkuekilpailu
 • 17:00 Semifinaalit, keräilyt ja mitaliottelut

Sunday, 23rd of April 2017

Joukkuekilpailu: Miehet ja Naiset
 • 12:00 Alkuottelut, keräilyt ja semifinaalit
 • 17:00 Mitaliottelut  
Kaaviot löytyvät arvonnan jälkeen osoitteesta www.ippon.org
Kilpailuja voi seurata osoitteesta: www.eju.net (linkki livelähetykseen ilmestyy sivun oikeaan yläkulmaan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti