sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Pietarin eurooppa cupin toinen päivä: Emilia Kanerva viides Pietarin eurooppa cupissa

Pietarin eurooppa cupin toinen päivä on oteltu. Suomea edustivat Oskari Mäkinen -81kg, Henri Hannula -90kg ja Emilia Kanerva -63kg.


Matkalla valmentajina toimineet Markus Pekkola ja Antti Renko kommentoivat viikonlopun reissua, kysyttäessä mikä oli hyvää/huonoa ja mikä sujuu/missä on parantamisen varaa:


Markus Pekkola: Hyvää oli se että meillä oli neljä urheilijaa sijoitettuna ja kolme pisteillä. Pietarin kisa on varmasti top-3:ssa kisojen välisessä rankingissa. Tältä ryhmältä voi odottaa mitalia lähes kisasta kun kisasta, mutta se vaatii täyden onnistumisen ottelupäivänä ja silloin otteleminen pitäisi olla lähes virheetöntä koko päivän. Kehitettävää: yksittäisessä ottelussa pitää olla valmiimpi aktiivisesti itse ratkaisemaan ottelua. Harjoitteluvastetta pitäisi pystyä nostamaan lähemmäksi kansainvälisten otteluiden tasoa ja se tulee vain osallistumalla ja kiertämällä kansainvälisiä tapahtumia.


Antti Renko: Tämä oli mulle ensimmäinen eju-cup ja tulosmielessä kaksi viidettä sijaa ja seitsemäs sija olivat ok. Odotin mitalia, mutta himpun verran jäätiin siitä. Suomalaisten otteluissa oli positiivista se, että kaikki ottelivat juuri sellaisilla tekniikoilla ja tyylillä millä harjoittelivatkin. Ensikertailaiset täällä olivat todella ennakkoluulottomia ja lähtivät voittamaan otteluita. Otteluissa yksikin pistesuoritus on kovaa valuuttaa. Kehittymismielessä otteluiden tasaisuuteen pitäisi tottua ja tehdä päättäväisesti omaa Judoa ja tekniikoita paljon.

Paljon tuli ideoita treenejä varten täältä. Joukkue on kyllä todella kannustava ja kehittymiskelpoinen. Parannetaan tästä ja kirkastetaan pala kerrallaan tulosta paremmaksi. Seuraava Eurooppa-cup otellaan Kaunasissa neljän viikon päästä.Emilia Kanerva -63kg kilpailijakorttinsa kanssa otteluita edeltäneenä päivänä
Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastannut Emilia Kanerva kertoo otteluistaan näin:

Ekassa matsissa hieman tahmeaa ottamista ja tuntu, että jäi koko ajan liian sivuun eikä oikein mahdollisuuksia omiin yrityksiin. Pian tuli kuitenkin hyvä mattopaikka, jonka sain hyödynnettyä ja kaveri luovutti.

Toisessa matsissa vastaan tuli vahva hollantilainen ja varsinaisen otteluajan hallitsin ja kaveria varoitettiinkin passiivisuudesta. Uusien sääntöjen mukaan matsi meni kuitenkin jatkoajalle kunnes 2 minuutin kohdalla kaveri sai heitettyä wazarin. Vähän omaa hölmöilyä, kun työnsin päälle, jolloin kaverin oli helppo pudotta polviseoinageen. Luulin vielä itse, että matsi jatkuu, koska omasta mielestä tulin mahalle. Wazari siitä kuitenkin annettiin, joten turha harmitella jälkeen päin. Matsi oli ihan voitettavissa, mutta tällä kertaa näin. Jatkoaika pisti kädet kuitenkin pahasti hapoille, kun kaveri jaksoi vielä puristaa kovaa.

Keräilymatseissa sujuikin sitten paremmin ja tuntui että sai enemmä tehtyä omaa judoa. Ensimmäisenä voitin venäläisen hidari uchimatalla ja otin päälle sidonnan. Tämä hieman ihmeellistä, koska en yleisesti ole hidari ollenkaan. Positiivinen yllätys kuitenkin, että sain heiton onnistumaan kun paikka siihen aukesi kaverin hakatessa migi kahvaa.

Toisessa keräilyssä vastassa oli ranskalainen, jonka voitin migi sodella. Tästä ottelusta jäi todella hyvä fiilis, koska omasta mielestä sain tehtyä omaa judoani todella hyvin.

Pronssimatsissa lyhyempi japanilainen oli kuitenkin liian paha vastustaja ja sain kolme shidoa ja sitä kautta hansokumaken. En tuntenut olevani hädässä matsissa, mutta en vain yksinkertaisesti saanut tehtyä mitään. Tottakai harmittaa, koska mitaliin olisi ollut mahdollisuus, mutta tällä kertaa näin ja Kaunasin eurooppa cupissa sitten paremmin!


Hansokun selostus Pietarin toisen päivän muiden ottelijoiden otteluista:
Vaikka Mäkisen saldo oli lopulta 2 tappiota, voidaan todeta, että B-junnujen EM-hopeamitalisti on myrskyvaroituksen uudessa ikäluokassa antanut. Ensimmäisessä ottelussa georgialainen vastustaja ei ehtinyt ensimmäisen kahden minuutin aikana lainkaan 17-vuotiaan suomalaisen tahtiin mukaan. Valitettavasti kokenut georgialainen kuitenkin kuittasi voiton kahdella tehokkaalla vastaheitolla, joista annettiin wazari ja ippon. Keräilyssä “Osku” sai venäläisen vastaansa. Samoissa B-nuorten EM-kilpailuissa, joissa Mäkinen oli sarjassa 81kg hopealla, oli venäläinen seissyt korkeimmalla korokkeella yhtä painoluokkaa alempana. Eli helppo vastus ei keräilyssäkään tullut. Oskari kuitenkin meni wazarin johtoon ja kaikki näytti menevän erinomaisesti. Noin 20 sekuntia ennen otteluajan päättymistä Oskari jäi kuitenkin sidontaan ja mitalihaaveet oli haudattava.

Hannulan ottelut olivat viihdyttävää seurattavaa. Lopulta seitsemänneksi sijoittunut 19-vuotias näytti, ettei kenenkään euroopassa kannata huokaista helpotuksesta jos kaaviossa ensimmäiseen otteluun on arvottu nimi: Henri Hannula. Ensimmäisen ottelun tappio sarjan finalistille syntyi “Julma-Hannun” omasta uranageyrityksestä aivan otteluajan lopuilla. Muut vastustajat venäläinen raivasikin tiellään finaaliin (ainakin pisteteulun mukaan) paljon helpommin. Hannulan hyvästä terästä saatiin lisää todisteita keräilyssä, jossa Hannula heitti 2 wazaria georgialaisesta ja 4 wazaria valkovenäisestä vastustajistaan. Viimeinen ottelu päättyi kuitenkin uchimata sukelluksesta tulleeseen hansokumakeen brittiä vastaan.


[ILMOITUS: Jos sinulla on jokin mielenkiintoinen uutinen tai mielipide, jonka haluaisit julki, otathan yhteyttä! Otamme mielellään vastaan kilpailumatkakertomuksia, mielipidekirjoituksia ja muuta kilpajudon ympärillä pyörivää asiaa.
Etsimme myös uusia yhteistyökumppaneita lehdellemme, hyvien, jo olemassa olevien lisäksi.
Meidät tavoittaa helpoiten lähettämällä yksityisviestin Hansokun facebookin inboxiin tai lähettämällä sähköpostia toimitus.hansoku@gmail.com ]


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hansokun kanssa yhteistyössä:
www.penado.fi   (alekoodi "hansoku" -10% Ei koske tuoteryhmää matot ja tatamit)
www.urheiluteippi.fi (alekoodi “hansoku” -10% Tuet samalla Hansokun toimintaa!)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti