lauantai 15. huhtikuuta 2017

Laakkosen ja Njien selostukset otteluistaan

Viimepäivinä saatiin kotisohville jännitystä ja iloisia uutisia. Aku Laakkonen -73kg selvitti itsensä alle 21-vuotiaiden Pietarin eurooppa cupin pronssiotteluun. Aku laittoi suihkuun georgialaisen, venäläisen ja ranskalaisen, kolmen todella kovan judomaan edustajat. Kerrottakoon mahdollisille judoa ei niin aktiiivisesti seuraaville, että Pietarin eurooppa cup on yksi kovatasoisimmista nuorten eurooppa cupeista, eikä jää tasossa paljoa EM-kilpailuista. Kova suoritus siis!

Nykyään Gambiaa edustava Faye Njie -73kg puolestaan otteli afrikanmestaruuskilpailuissa edellisenä päivänä, otellen itsensä aina hopealle asti. Vaikka mitalia ei virallisesti Suomen hyväksi luetakaan, on kuitenkin videomateriaalin puuttuessa kiinnostavaa kuulla Njien oma selostus otteluista.


Aku kertoo otteluistaan näin:
Ensimmäisessä ottelussa ranskalaisen tyyli sopi mulle, mutta se onnistu ottaa pinnat ja piti johdon.


Ekan keräilyottelun georgilainen oli lyhyt ja vahva. Otteli kuitenkin aika paikoillaan ja ajoin 3 varotusta sille.


Toka vastustaja keräilyssä oli pitkä ja teki hidari uchimataa. Sain kuitenkin venäläisen otteet helposti irti ja heitin polvi seonagel wazarin ja lopuksi se sai viel kolmannen varotuksen.


Kolmannessa keräilyottelussa ranskalaista vastaan sain pelattuu otteet hyvin ja tehtyy sit ashibaraita ja seonagee, niin että se sai  3 shidoo.


Pronssivastus oli hankala britti, joka piti etäisyyden tosi pahasti enkä päässy yrittää, niin koin sitte tappion shidoilla.
Akun kaavio (suurenee klikkaamalla)


Faye kertoo otteluistaan näin:
Ekassa matsissa heitin selkeen ipponin angolalaisesta. Tuomarit oli kuitenkin vähä pihalla ja oli antaa sille sen ipponin, tuomaripöydältäkin jo näytettiin, että pisteet sille. Onneks joku tuomarien valvoja käski sit näyttää uusinnan. Angolalainen vielä itsekin näytti että olis muka sen pinna. Sit senegalilaiset alko ulvoo katsomossa, että mun pinna. Sitten se tilannne näytettii isolta screeniltä ja senegalilaiset reagoi siihen ku tenniksen tarkastuksissa (huuto siis yltyy ku pallo koskettaa viivaa.)


Sitte tokassa matsissa sain rullilla wazarin ja pidin tempoa vaan koko ajan yllä. Sitä rullitilannettakin veivattiin kauan ennen ku mulle annettiin siitä pinnat..


Semarissa sain eka egyptiläiselle tomarilla wazarin ja sit ihan viimesillä sekunneilla ku ryntäs päälle nii sain kiepillä ipponin.

Finaalivastus Egyptistä sai kahen minuutin kohalla wazarin sodella. Mul oli yks hyvä tilanne suunnillen minuutti ennen loppua, kun se teki huonon kiepin ja lähin tekee sille sumigaeshia mistä se oli tulossa  päälleen/selälleen, mutta just ennen laskeutumista pyörähti mahalleen.

Fayen kaavio (suurenee klikkaamalla)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hansokun kanssa yhteistyössä:
www.penado.fi   (alekoodi "hansoku" -10% Ei koske tuoteryhmää matot ja tatamit)
www.urheiluteippi.fi (alekoodi “hansoku” -10% Tuet samalla Hansokun toimintaa!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti