torstai 24. elokuuta 2017

Emilia Kanervan kisakuulumiset, Sekä Sarjojen -81kg & -63kg Ennakot

Alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti, sekä euroopanmestari Emilia Kanerva astelee viikon päästä tatamille ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissaan. Emilia ehti vaihtaa toimituksen kanssa kuulumisensa vilkkaiden MM-valmistelujen keskellä.


Miten olet valmistautunut kilpailuihin?
Valmistautumisena kisoihin toimi Berliinin junioreiden eju cup sekä sen leiri. Muuten valmistautuminen on mennyt kotiharjoittelulla lyhyemmillä randoripätkillä sekä kokonaiskuormituksen keventämisellä. Lisäksi punttisalin puolella on siirrytty enemmä kilpailuihin valmistavaan voimaharjoitteluun
Miltä tuntuu osallistua Hansokun arvion mukaan kamppailumaailman kovatasoisimpaan kilpailuun?
Tunne on erittäin hieno, koska ensimmäistä kertaa elämässäni olen kirjaimellisesti samassa kilpailuissa kaikkien maailman huippujen kanssa. On nimenomaan hienoa, että minulle on annettu mahdollisuus kuulua tähän joukkoon. Tästä olen erittäin kiitollinen ja uskon, että tämä kokemus kilpailuissa tulee auttamaan varsinkin tulevaisuudessa.
Paljonko painat tällä hetkellä?
Painoa en oo katsonut vielä
Mitkä ovat tavoitteesi kilpailussa?
Tavoitteet kilpailuissa on mennä ottamaan täysillä ja lähteä voittamaan jokaista ottelua. Kisapäivänä näkee sitten mihin se riittää.
Kuka on pahin kilpakumppanisi?
Sanoisin, että kaikki maailmanlistan kärkinaiset. Henkilökohtaisia vaikeita vastustajia on vaikea sanoa, koska olen matsannut vain paria kilpailuissa -63 kilon painoluokassa ottelevaa naista vastaan.

 

-81kg

 

Alle 81kg sarja on kokenut suuria muutoksia vuoden 2016 olympialaisten jälkeen. Olympiahopeamitalisti Travis Stevens (USA) on lopettanut, pronssimitalisti Sergiu Toma (UAE) on teillä tietämättömillä, ja legendaarinen Avtandili Tchrikishvili (GEO) on vaihtanut painoluokkaa. Tämän lisäksi uusia tähtiä kuten Dominic Ressel, Frank De wit, sekä Alan Khubetsov on noussut aivan maailman huippujen kannoille.

Kolme vanhaa mestaria on kuitenkin mukana. Japanin Takanori Nagase puolustaa maailmanmestaruuttaan, ja onkin yksi sarjan ennakkosuosikkeja. Huipputaitava japanilainen ei ole hävinnyt kenellekään kilpailussa mukana olevista ottelijoista. Toisaalta, japanilainen ei myöskään ole otellut kainsainvälisesti vuonna 2017, joten miehen kunto on lievä mysteeri. Japanin mestaruus Nagaselta tältä vuodelta löytyy, mutta tosiasia on, että alle 81kg sarja on tällä hetkellä tasollisesti kaikista Japanin miesten sarjoista heikoin. Nagase lähtee kilpailuihin sijoittamattomana, mikä mahdollistaa todella pahan kuolemanlohkon syntymisen alkukierroksille.

Venäjän Khasan Khalmurzaevilla oli huikea vuosi 2016; EM-kultaa, olympiakultaa, eikä yhtään hävittyä ottelua. Tällä hetkellä Khalmurzaev porskuttaa 31 ottelun voittoputkessa. Tänä vuonna venäläinen on kuitenkin kilpaillut vain kahdesti, ja vaikka otteet ovat olleet vakuuttavia, ei kilpailuiden taso ole juurikaan päätä huimannut. Nagasea vastaan Khalmurzaev on otellut vain kerran, ja tästäkin kohtaamisesta on jo yli kaksi vuotta. Tällöin tasaisen ottelun vei nimiinsä japanilainen, mutta jos miehet kohtaavat Budapestissa, saattaa nyt olla toinen ääni kellossa.

Vaikkei Kanadan Antoine Valois-Fortieria voidakkaan laskea samaan kategoriaan Nagasen ja Khalmurzaevin kanssa, on mies silti kolminkertainen arvokisamitalisti. Tänä vuonna Hohhotin GP:n finaalissa kanadalainen onnistui kukistamaan hallitsevan Euroopan mestarin Khubetsovin. Vanhan kehäketun kunto näyttäisi siis olevan kohdallaan.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, ettei tappio ole Khubetsovin ainoa tänä vuonna. Vaikka venäläinen voitti euroopanmestaruuden näytöstyyliin, on vuoteen mahtunut myös tappioita. Näistä ehkä kaikkein kertovin oli tappio Ukrainan a-juniori Sergeii Krivchachille, joka nollasi Khubetsovin täysin Pariisin Grand Slamissa. Vaikka Khubetsov välillä esittääkin maagista judoa, ei miehen taso kuitenkaan vielä riittäne Nagasea vastaan. Khalmurzaevia vastaan Khubetsov sen sijaan todennäköisesti saa valmennusjohdolta käskyn hävitä. Silti sarjan vahvin pronssiehdokas.

Hollannin Frank De Wit kohautti judomaailmaa voittamalla Pariisin Grand Slamin helmikuussa käyttäen lähes yksinomaan omaa variaatiotaan georgialaisten suosimasta ‘Khabarelli’ heitosta. Tämä on kuitenkin jäänyt De Witin vuoden ainoaksi mitaliksi, ja tappioita on tullut Pariisin jälkeen enemmän kuin otteluvoittoja. Tällä epätasaisuudella nuorukaisesta ei todennäköisesti ole mitaleille, mutta De Witin kyky tiputtaa kilpailuista aivan kenet tahansa yhdistettynä miehen ottelutyylin viihdearvoon nostavat hänet ehdottomasti seurattavien ottelijoiden listalle.

Saksan Dominic Ressel on junioriajoista asti ollut ailahtelevainen ottelija. Toimitus todisti jo Prahassa 2010 lähes mahdottoman tempun, kun Ressel onnistui kahdessa otellussa, joita johti wazarilla ja kolmella yukolla, jäämään omasta uranagestaan alle ja häviämään. Vaikka epätasaisuus ei ole enää junioriaikojen luokkaa, ei Resseliä vieläkään voida pitää täysin varmana ottelijana. Hopeamitalit EM-kisoista ja Tokion Slamista nostavat Resselin kuitenkin mitaliehdokkaiden joukkoon.

Muita kovia nimiä sarjassa ovat Tblisin GP-voittaja Brasilian Victor Penalber (jonka voitto tosin tuli Khubetsovin tartuttua vahingossa jalkaan), Ekaterinburgin ja Dusseldorfin hopeamitalista Attila Ungvari (HUN), Georgian “Mr. Entertainment” Zebeda Rekviashvili, sekä Bulgarian Ivaylo Ivanov.

Jälkihuomautuksena on pakko todeta, että alle 81kg sarja on todella avoimena. Kahta huippunimea (Nagase ja Khalmurzaev) lukuunottamatta sarjassa otellaan jatkuvasti ristiin, ja mitalistit vaihtuvat lähes joka kilpailuun. On täysin mahdollista, että esimerkiksi Pariisin pronssimitalisti Ndiaye Pape Doudou (FRA) seisoskelee puolihölmistyneenä pronssipallilla päivän päätteeksi. Tämän lisäksi Nagasen sijoittamattomuus sotkee sarjaa todella pahasti. Koska sarjassa on alle kourallinen Nagasen voittamiseen kykeneviä ottelijoita, saadaan jollekulle sijoitetuista todennäköisesti sanoa hyvästit jo alkukierroksilla. Toimitus toivoo todella, että esimerkiksi ottelupareja Nagase vs Khalmurzaev tai Nagase vs Khubetsov ei nähtäisi ennen poolifinaalia.


-63kg


Alle 63kg sarja kärsii Yarden Gerbin (ISR) poissaolosta. Ilman Gerbiä sekoittamassa pakkaa tulee kyseessä todennäköisesti olemaan jälleen yksi Tina Trstenjak (SLO) vs Clarisse Agbegnenou kamppailu.

Slovenian hallitsevan olympiavoittajan, sekä Euroopan ja maailmanmestarin, Tina Trstenjakin täytyy olla suurin voittajasuosikki, sen voi päätellä jo saavutuksista. Viimeisen kahden vuoden aikana kukaan kilpailuissa mukana olevista ottelijoista ei ole kyennyt voittamaan slovenialaista.

Jos ennalta asetetut merkit pitävät paikkansa, kohtaa Trstenjak finaalissa Abnegnenoun, kuten olympiafinaalissa, ja 2015 MM-finaalissa, ja tämän vuoden Pariisin finaalissa. Ranskatar ei viimeiseen kahteen vuoteen ole hävinnyt kuin Trstenjakille, poislukien tämän vuoden EM-kilpailut, joissa nainen loukkaantui.

Mukana on kuitenkin yksi nainen, joka on kyennyt päihittämään molemmat Agbegnenoun ja Trstenjakin, Saksan Martyna Trajdos. Saksalaisen voitot ovat kuitenkin vuodelta 2015, jolloin hän oli uskomattoman kovassa vireessä. Tänä vuonna saksalainen on päässyt yrittämään molempia naisia vastaan ja kyyti on ollut kylmää. Silti Trajdosille voisi antaa pienen yllätyssauman, hän ainakin tietää miten kaksi huippunaista saadaan kaadettua.

Yllättävää on, että Japani ei lähetä sarjaan yhtään ottelijaa. Tämä on sääli erityisesti siksi, että juuri japanilaisottelijat ovat tuottaneet Trstenjakille tämän ainoat tappiot viimeisen kahden vuoden aikana.

Edellämainittujen lisäksi muita kovia nimiä ovat Itävallan Katherine Unterwurzacher, Iso-Britannian Alice Schlesinger, Ranskan kakkosnainen Margaux Pinot, Italian Edwige Gwend, sekä Suomen oma Emilia Kanerva.

Hansokun kanssa yhteistyössä:
www.penado.fi   (alekoodi "hansoku" -10% Ei koske tuoteryhmää matot ja tatamit)
www.urheiluteippi.fi (alekoodi “hansoku” -10% Tuet samalla Hansokun toimintaa!)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti