torstai 25. elokuuta 2016

Emilia Kanerva

Emilia Kanerva on 1998 syntynyt, Mäkelänrinteen lukiota käyvä judon superlupaus. Vuonna 1999 syntyneen Oskari Mäkisen ohella Kanervaa pidetään Suomen judon suurimpana tulevaisuuden tähtenä. Emilia siirtyi vuoden 2016 alussa A-nuorten sarjaan. B-nuorista muistoksi jäi muunmuassa kaksi EM-kisojen viidettä sijaa, Euroopan mestaruus, Euroopan nuorten olympiafestivaalien pronssi, MM-hopea ja kaksi aikuisten suomenmestaruutta. Hämmästyttävää eikö? Viimeisimpänä saavutuksenaan Kanerva nousi pronssipallille A-nuorten Eurooppa-cupissa Romaniassa 21.8.


Tässä toimituksen Emilialle esittämät kysymykset:
Toimitus mainitsikin jo, että sinulta odotetaan jatkoa Jaana Sundbergin menestykselle.
Koetko tästä ikinä suorituspaineita?
Tottakai suorituspaineet aina pyörivät mielessä enkä halua pettää omia tai muiden ajatuksia. Olen kuitenkin oppinut sysäämään nämä ajatukset sivummalle niin etteivät ne haittaa omaa ottelemista, vaan pikemminkin vaikuttavat positiivisesti.
Vaihdoit suunnilleen samaan aikaan paino- ja ikäluokkaa. Oletko jo sopeutunut muutoksiin?
Pikkuhiljaa tässä on tullut sopeuduttua. Ensimmäinen vuosi on aina hankalampi, mutta olen sopeutunut omia ajatuksiani paremmin. Tottakai vastustajat ovat nyt erilaisia, mutta siihenkin tottuu. Olen kuitenkin hyvin saanut kevään ja kesän aikana hankittua voimaa, sekä parannettua tekniikkaa.
Onko sinulla “painovetoja” uuteen sarjaasi -63kg?
Kyllä painoja pitää jo jonkun verran tarkkailla ennen kilpailuja ja välillä vetääkin alaspäin. Omasta mielestä se on kuitenkin osittain hyvä juttu, että ennen kisoja pitää hieman pudotella painoja, koska silloin ei oikeasti voi syödä mitä vain ja itselle ainakin tulee kisafiilis ja alkaa keskittymään itse kilpailuihin kunnolla, kun painonpudotus pitää aloittaa.

Kuka on pahin kotimainen vastustaja?
Suomesta Alexandra Barton ja Laura Jauhiainen, jotka ovat samassa painoluokassa kuin minä.

Kuka on pahin ulkomainen vastustaja?
Yksittäistä pahinta vastustajaa en oikein osaa omasta sarjasta vielä minun kohdalle sanoa, koska monia vastaan olen matsannut vasta kerran tai en ollenkaan. Maailmanlistan kärkipään tytöt ovat kuitenkin pahoja vastustajia.

Vaikka ulkoisesti vaikutat hennolle, huhujen mukaan olet silti Suomen vahvin naisjudoka. Kerro punttituloksistasi.
Kiitos tästä kohteliaisuudesta.  Maastavedossa menee 140 kiloa ja työnnössä 67kiloa. Penkin ja rinnallevedon maksimikokeiluista nyt on aikaa, mutta reilu 60kiloa ainakin. Leukoja menee semmoinen 20-25.
Kysytään myös vakiokysymys: Paljonko juokset coopperissa?
Noin 2800 metriä
Lempitekniikka?
Seoinage ja sode
Kuka sinua valmentaa?
Minua valmentaa useamman henkilön tiimi.

Mitä pidät heikkouksinasi judossa? Entä vahvuuksinasi?
Heikkouksina judossa on tekniikka, jota hiotaan koko ajan paremmaksi ja paremmaksi, mutta myös tarpeellinen keskittyminen ja huolellisuus. Tyhmiin paikkoihin yritysten tekeminen ja sen vuoksi lentäminen, sekä huolimaton puolustaminen matossa näkyvät matseissa heikkouksien seurauksena.

Vahvuuksia omasta mielestäni on kisapääni, sekä päättäväisyys ja halu voittaa. Tästä on ollut paljon apua ja olen pystynyt voittamaan tappioasemastakin aina viimeisellä sekunnilla asti.

Kerro paras muisto judosta.
Paras muisto on ehdottomasti viime vuoden Euroopan mestaruuden voittaminen. Se tunne, kun nousee ylimmälle korokkeelle ja kuulee Maamme- laulun soivan on vain niin käsittämättömän hieno tunne.

Mikä on judourasi tavoite?
Päätavoite on päästä Olympialaisiin. Sen kokeminen olisi jotain niin hienoa. Ja tietenkin jos sinne päästään niin voittoahan lähdetään hakemaan.

Mitä lukion jälkeen?
Lukion jälkeen olisi tavoitteena lähteä Yliopistoon. Haen joko lääketieteelliseen tai sitten lukemaan matematiikkaa. Treenit ovat kuitenkin tärkeämmässä osassa, vaikka ammattia haetaankin samalla, koska nyt nuorena päätavoite on kuitenkin urheilu-urassa.

Muut harrastukset?
Muut harrastukset ovat nyt oikeastaan lenkkeily ja puntti, jotka vain näin judon tukilajeina. Pienenä harrastin kuitenkin salibandya, telinevoimistelua, pesäpalloa ja hiihtoa

Kuinka paljon harjoittelet viikossa?
Judoa tulee viikossa 6-8 kertaa ja oheisia sellainen 3-5 kertaa. Tunteja näistä kertyy yleensä se lähemmäs 20. Kilpailu- ja leiriviikoilla treenimäärät kuitenkin vaihtelevat.
Mikä on lempiharjoituksesi?
Ehdottomasti Pekkis- jumppa.

Vapaa sana.
Haluan vielä suositella Hansoku- lehteä kaikille! Oiva lehti, joka avaa judomaailmaa myös niille ketkä eivät välttämättä ole kaikesta niin perillä, sekä kertoo Suomen judosta ja sen tapahtumista urheilijan näkökulmasta!

Fanisivut:
Wikipedia:
Judosaavutukset:
Lehtiartikkeleita:
http://www.pohjolansanomat.fi/urheilu/emilia-kanerva-otteli-judossa-nuorten-mm-hopeaa/

Hansokun kanssa yhteistyössä kamppailutarvikeliike:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti