sunnuntai 7. elokuuta 2016

Ennakko - Miehet 73kg

Alle 73 kilon sarjassa on yksi voittajaehdokas ylitse muiden. Japanin heittokone Shohei Ono on ollut vuosina 2015-2016 voittamaton kansainvälisissä kilpailuissa. Näiden kahden vuoden aikana vain yksi mies, Korean An Changrim, on pystynyt tekemään Onosta pisteitä. Japanilaisen judosta ei juuri heikkouksia löydy ja hän onkin yksi kisojen vahvimpia voittajasuosikeita.

Onon kanssa samaan pooliin on arvottu Georgian Lasha Shavdatuashvili. Vuonna 2012 georgialainen järisytti judomaailmaa voittaessaan olympiakultaa Lontoossa. Alle 66kg sarjassa tuolloin otellut Shavdatuashvili murskasi semifinaalissa ennakkosuosikki Masashi Ebinuman. Tänä vuonna euroopanmestaruushopeaa voittanut georgialainen on alkanut sopeutua uuteen painoluokkaansa, mutta pystyy tuskin toistamaan Lontoon yllätystemppua.

Todellisimman uhan Onolle muodostaakin Korean An. Japanilaiset sukujuuret omaava An oli vuoden alussa Pariisin Grand Slamissa todella vakuuttava. Semifinaalissa Pariisissa kaatui Japanin vuoden 2010 maailmanmestari ja eräs Anin entisen yliopiston, Tsukuban, tähtiä Hiroyuki Akimoto. Korealaisen viimeinen kansainvälinen kilpailu herätti kuitenkin muutamia kysymyksiä. Toukokuun lopussa järjestetyssä Masters turnauksessa An kärsi tappiot Mongolian Ganbaatarille sekä azerbaidzanin Rustam Orujoville. Tästä huolimatta hallitus pitää korealaisen heittovoimaa varteenotettavimpana uhkana Onolle.

Venäjän Denis Iartcev on viimeinen ei-japanilainen, joka on pystynyt kukistamaan Japanin Onon. Toukokuun Mastersissa venäläinen osoitti hyvää virettä sijoittumalla kolmanneksi. Monipuolinen venäläinen on erittäin vaarallinen niin matossa kuin pystyssäkin, mutta Riossa seinäksi muodostuu todennäköisesti samassa poolissa oleva An, joka tuhosi Iartcevin Pariisin Grand Slam finaalissa helmikuusa. Kovan haasteen venäläinen tulee kohtaamaan myös jo toisessa ottelussa kun vastaan asettuu Ranskan Pierre Duprat tai Pohjois-Korean vuoden 2014 mm-hopeamitalisti, Hong. Keräilyn kautta mahdollisuus pronssille on kuitenkin erinomainen.

Toiseksi sijoitettuna kilpailuun lähtee Azerbaidzanin Rustam Orujov. Vuoden 2016 euroopanmestari on parhaimmillaan erittäin vaarallinen judoka. Orujovin hyökkäävä tyyli saattaa miehen kuitenkin usein vaikeuksiin ja kun azeri lähtee, lähtee hän korkealta. Omasta poolistaan mies kuitenkin runnoo itsensä jatkoon vaikka väkisin.

Viimeinen pooli, eli pooli D, aloitetaan heti todellisella herkkupalalla. Poolin ensimmäisessä ottelussa vuoden 2015 euroopanmestari, Israelin Saki Mugi, kohtaa vuoden 2013 euroopanmestarin, Slovenian Rok Draksicin. Samasta poolista löytyy myös Mongolian Odbayar Ganbaatar, joka eteni toukokuussa aina Masters finaaliin asti. Mastersissa kukistui muunmuassa Korean An. Poolissa on mukana myös Saksan vaarallinen Igor Wandtke, joka aika ajoin pystyy voittamaan myös huippunimiä. Tiukasta poolista jatkoon etenee todennäköisimmin Muki, mutta yllätyksen vaara on tässä poolissa hyvin todellinen.

Sarjan muita mahdollisia yllättäjiä ovat uzbekistanin Mirali Sharipov, Pohjois-Korean Hong, Hollannin entinen euroopanmestari Dex Elmont, sekä Lontoon alle 66kg hopeamitalisti, taktisesti erittäin taitava Unkarin Miklos Ungvari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti