perjantai 5. elokuuta 2016

Helsinki Judo Camp 2016

Helsinki Judo Camp, eli tuttavallisemmin “hoo-jii-see” on nyt puolessa välissä. Leirillä on ollut mahdollisuus harjoitella judotekniikkaa sekä ottaa randoria. Toimitus kiittää erityisesti leiriohjelman rakennetta, joka on järjestetty fiksusti. Aamuisin on ollut mattopainoitteinen harjoitus, jossa on ollut mattoteknikkaa ja mattorandoria. Illemmalla randoritreeni on heti tekniikkatreenin perään, mutta kuitenkin erillisenä harjoituksena. Tällä järjestelyllä kukin voi poimia itselleen sopivimmat harjoitukset.

Meidokanin puheenjohtaja Heikki Lähteenkorva on ollut isossa roolissa Helsinki Judo Campin järjestämisessä jo 4 kertaa. Leirin organisoijana Heikki kertoo, että tänä vuonna Meidokanin Ivan Susi toimi kontaktihenkilönä Venäjälle päin. Leirille saatiinkin kaksi kovatasoista judokaa itänaapurista opettamaan lempitekniikoitaan. Vuoden 1995 maailmanmestari Nikolai Ozhegin ja hänen valmentajansa Nikolai Harlamov Tjumenin kaupungista.

.
Tjumenin sijainti, kuvankaappaus wikipediasta


Alle 18-vuotiaiden EM-hopeamitalisti Oskari Mäkinen on käynyt leirillä jokaisen treenin. Leiriä Oskari on pitänyt hyvänä ja randorimääriä vähintäänkin riittävinä. Leirin venäläisten päävalmentajien tekniikkaoppeja Oskari kiittelee: “Hyvää tekniikkaa on ollut! Sellaista venäläisten runnomistekniikkaa, erillaista kuin Suomessa”. Mattotekniikoista kysyttäessä uhkaa Mäkinen laittaa toimittajan nippuun leirillä oppimillaan tekniikoilla. Uusia niksejä on selvästi siis opittu!

Berlinin kovalta kansainväliseltä leiriltä keskiviikkona kotiutuneet Joel Ylitalo ja Alexandra Barton ovat myös suunnanneet suoraan Ruskeasuolle harjoittelemaan. Tämäkin kaksikko kiittelee leirin randorimääriä. Myös ulkomaalaiset vastustajat saavat kiitosta, varsinkin Bartonilta.

Vasta 17-vuotias Valtteri Olin vaikuttaa leiriin niin ikään tyytyväiseltä. “Leiri on ollut hyvä ja randoria on saanut ottaa erilaisten vastustajien kanssa.” Tämä on varmasti totta, sillä tämän päiväisessä aikuisten randoritreenissä oli peräti 103 osanottajaa ja tekniikkatreenissä suunnilleen sama määrä.

Myös hallitseva suomen - ja pohjoismaiden mestari Elias Körkkö nautti leiristä. Elias matkasi Tampereelta asti leirille ottamaan randoria ja tämä tavoite oli toteutunut. “Sain päivän aikana 10 pystyrandoria ja 6 mattorandoria. Aamulla venäläiset valmentajat opettivat myös tehokasta jujigatame irrotusta. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut leiripäivä, jopa tilaa oli riittävästi kaikille”

Toimitus kokee leirin olleen erittäin onnistunut tähän asti. Toimituksen kaksihenkinen joukkue sai otettua tämän illan harjoituksessa melkein yhtä monta randoria, kuin toimituksen arvalla valittu yksihenkinen joukkue juo kaljoja viihteelle lähdettäessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti