torstai 4. elokuuta 2016

Ennakko - Miehet 60kg

Ennakkosuosikit
Sarjan 60kg suurimmat ennakkosuosikit tulevat Aasiasta. Ykkössijoitettuna kilpailuihin lähtee Korean Kim Won-Jin. Kansainvälisissä kilpailuissa Kim on kyennyt voittamaan lähes jokaisen 60kg sarjan ottelijan. Helmikuun lopussa Dusseldorfin GPn finaalissa kaatui hallitseva maailmanmestari Yeldos Smetov (KAZ). Suurimman haasteensa korealainen tulee todennäköisesti kohtaamaan semifinaalissa. Samalle puolelle kaaviota asettuu Japanin Naohisa Takato, vuoden 2013 maailmanmestari ja mies jota Kim ei ole neljässä kohtaamisessa koskaan kyennyt voittamaan.

Neljänneksi sijoitettu Takato onkin sarjan suurin voittajasuosikki. Vuoden 2013 alun jälkeen Takato on voittanut maailmanmestaruuden, kolme Grand Slamia ja kaksi Masters kilpailua. Kolmen vuoden aikana hän on kärsinyt vain kolme tappiota kansainvälisissä kilpailuissa. Näistä kolmesta Takatolle tappion aiheuttaneista miehistäkin kilpailuissa mukana on vain Venäjän Beslan Mudranov joka kukisti Takaton paljon keskustelua aiheuttaneessa Chelyabinskin MM-kisojen semifinaalissa vuonna 2014.

Vuoden 2015 maailmanmestari Kazakstanin Yeldos Smetov lähtee kilpailuihin kolmantena sijoitettuna. Voitokkaiden MM-kilpailuiden jälkeen Smetov on kilpaillut kansainvälisesti vain kolmesti, vaihtelevin tuloksin. Aasianmestaruuskilpailuista matkaan tarttui kultamitali ja Dusseldorfin GP:stä hopea, mutta Abu Dhabin Grand Slam päättyi tappioon ensimmäisellä kierroksella Turkin Bekir Ozlua vastaan. Jos sijoitetut ottelijat onnistuvat voittamaan kahden ensimmäisen kierroksen ottelunsa, joutuu Smetov kovaan testiin oman lohkonsa finaalissa Uzbekistanin Diyorbek Urozboevia vastaan. Miesten keskinäiset ottelut ovat tällä hetkellä tasan 2-2. Vaikka Smetov onkin voittanut kaksi viimeistä kohtaamista, on hän ollut tappiolla molemmissa. Aasian mestaruuskisoissa käsilukko pelasti kultamitalin kazakille vain 21 sekunttia ennen ottelun loppua. Miesten keskinäisen ottelun voittaja tulee olemaan vahva ehdokas etenemään aina finaaliin asti.

Toiseksi sijoitettuna Rioon matkaa Azerbaidzanin Orkhan Safarov. Parhaimmillaan tämän vuoden Masters voittaja on ilmiömäinen judoka, mutta hänen otteitaan leimaa epätasaisuus. Pariisin Grand Slam ja Samsunin GP päättyivät tappioon ensimmäisellä kierroksella, eikä azeri ole Mastersin lisäksi voittanut yhtäkään kansainvälistä kilpailua lähes kahteen vuoteen. Hyvänä päivänä Safarov on vahva mitalisuosikki, mutta voittoon asti rahkeet tuskin riittävät. Mahdollista on myös että azerin tie nousee pystyyn jo alkukierroksilla.

Venäjän Beslan Mudranov lähtee kisoihin sijoittamattomana. Vuosien 2012, 2014 ja 2015 Euroopanmestarin otteita on myös vaivannut epätasaisuus, eikä sarjavoittoja olekaan tullut sitten 2015 kesäkuun. Taitotasoltaan venäläinen on kuitenkin sen tason judoka joka voi kukistaa kenet tahansa. Ainoa mukana oleva mies joka on pystynyt voittamaan Takaton.

Vuoden 2016 Euroopanmestari Ranskan Walide Khyar nousi Ranskan kisakoneeseen ryminällä. Sijoittamattomana kisoihin lähtevä Khyar nappasi vuoden alussa Pariisin Grand Slamista pronssia ja kaksi kuukautta myöhemmin Euroopanmestaruuden. Nämä näytöt riittivät nostamaan ensimmäistä vuottaan miehissä ottelevan vastaheittokoneen Ranskan joukkueeseen. Ranskalainen on Riossa yllätysvalmis, muttei suurimpia mitalisuosikkeja.

Muita yllätysvalmiita ottelijoita Riossa ovat Turkin Bekir Ozlu, Georgian Amiran Papinashvili, Italian Elios Manzi, sekä Mongolian Tsend-Ochir Tsogbaatar, joka valittiin yllättäen Mongolian edustajaksi vuoden 2014 maailmanmestari Ganbat Boldbaatarin sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti